İskenderun Kaymakamlığı ‘Şehit Öğretmenleri’ Unutmadı!

0
35

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında görevlerini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenleri saygı ile andığını belirtti. Kaymakam Yönden şehit öğretmenlere yönelik mesajında; “Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Ruhunuz şad, makamınız âli olsun” ifadelerini kullandı. Yönden mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Cumhuriyetimizin banisi ve Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegâne Sanatkar Öğretmendir…’ sözünde de ifade edildiği üzere, yeni neslin yetişmesi sürecinde rol alacak ve imzası olmaksızın güzel eserler oluşturacaklardı onlar.

Belki de bir Doktor, belki bir Avukat, belki de kendileri gibi bir Öğretmen yetiştireceklerdi. Ya da umudu kaybolmuş bir bireyi topluma kazandıracak ve nice umudun yeşermesine vesile olacaklardı.

Olmadı, olamadı! Hayallerin ve hedeflerinin gerçekleşmesine engel oldu hain eller, hain gözler ve o hainler.

Kutsal görevini ifa ederken şahadete intikal ederek, ebediyete uğurladığımız geçmişten günümüze tüm öğretmenlerimizi şükran ve tazimle anıyoruz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Ruhunuz şad, makamınız âli olsun.

Öğretmenlerimizi Canı Gönülden Tebrik Ediyorum

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vazifesi başında şahadete intikal eden ve aziz hatıralarıyla ebediyete intikal eden muhterem öğretmenlerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyor iken, en zor şartlarda dahi ülkemizin her köşesine ulaşarak, yeni nesillere ışık olarak geleceğimize yön veren tüm öğretmenlerimizi “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla canı gönülden tebrik ediyor, en derin selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here