İskenderun Kadın Platformundan ‘İstanbul Sözleşmesi’ Eylemi

0
37

İstanbul Sözleşmesi için her türlü hukuki yolu deneyeceklerini belirten İskenderun Kadın Platformu, karardan dönülene kadar mücadelelerinde kararlı olduklarını yineledi.

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ şiarıyla Eski Bit Pazarında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Etkinlikte konuşan İskenderun Kadın Platformu Üyesi Belgin Kartal Ayrancı, 1 Temmuz’da lehe karar çıkana kadar sözleşmeye sahip çıkacaklarını söyledi.

Hakları için nöbette olacaklarını vurgulayan Ayrancı; “Ceza İnfaz Kurumlarına dair düzenleme yapılırken TCK 103 çocuk istismarcıları affını tekrar gündeme getirmeye çalıştılar.  Çocuk istismarcılarına af getirilmesi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi, devamında  6284’ün ve hatta Medeni Kanun’un alınması gibi kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bugün nöbetteyiz şiarıyla alanlardayız.

Kadın ve kadın artılar olarak İstanbul Sözleşmesi’nden, yaşamlarımızdan, haklarımızdan, dayanışmamızdan ve örgütlü mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz. İstanbul sözleşmesi yıllara yayılan örgütlü mücadelemizin sonucudur. Eril iktidar  rejiminin hukuksuz çekilme  çekilme kararı bizim için yok hükmündedir” dedi.

Ayrancı; “Her Türlü Hukuki Yolu Deneyeceğiz”

Direnişlerinin gücünün haklılıklarından geldiğine de işaret eden Ayrancı; “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı geri alınana kadar sorumluları göreve çağırmaya devam edeceğiz. Ulusal ve uluslararası alanda, hukuki her türlü yolu deneyeceğiz. 8 yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşamımız ve yaşam alanlarımıza amansız bir şiddetle saldıranların karşısında; omuz omuza verdik. Dayanışma, umut, barış olduk.

Demokrasiden, hukuktan, adaletten, insanlıktan, barıştan ve doğadan yana her türlü sesin giderek artan bir baskı ve şiddetle kısılmaya çalışıldığı coğrafyamızda her şeye rağmen yaşamın sesi gürleşmeye başlıyor ve bir umut iklimi ülkemizi sarıyorsa bu dayanışmamızın ve direnişimizin gücünden ve haklılığındandır. Karanlık gider, Gezi kalır diyenlere selam olsun. Karanlık gider, İstanbul Sözleşmesi kalır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here