İSKENDERUN İL OLACAK!

0
1698

Parti gözetmeksizin tüm Meclis Üyelerinden, Esnaf Oda Başkanlarından, Gazetecilerden ve bazı komşu ilçe Belediye Başkanlarından Destek Geldi… Başkan Tosyalı Zaten İstiyor…

Yıllardır süregelen “İskenderun’un İl Olması” konusu son günlerde hararetli bir şekilde konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı. İl olma konusunda münferit adımların da bir an önce atılması hususunda İskenderun kamuoyunda olumlu bir hareketlenme gözleniyor.

İskenderun belediye Başkanı Fuat Tosyalı’nın katıldığı bir televizyon programında ‘İskenderun’un il olmasını elbette isterim’ şeklindeki açıklamalarının ardından, İskenderunlular için oldukça önemli olan bu konu, son günlerde her platformda dillendirilmeye ve destek görmeye başladı.

Önce birçok basın mensubunun destek verdiği İl olma konusu, son günlerde sosyal medya mecralarında da sıkça dillendirilmeye başlandı. Bunu yanında kentimizdeki bazı derneklerin, odaların ve kurumların başında bulunan isimler de konu hakkında olumlu açıklamalar yaptı ve İskenderun’un il olması konusuna destek verdi. En önemli adım ise son yapılan İskenderun Belediye Meclis Toplantısında, tüm meclis üyelerinin bu konu üzerinde mutabık kalarak İskenderun’umuzun il olması konusunda ortak görüş bildirmeleri idi.

Engelleyen Bir Durum Varsa Açıklansın!

Konuyla ilgili, İskenderunlu Oda Başkanlarımızdan da ortak bir açıklama geldi. Tüm Oda Başkanları adına konuşan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın; “İskenderun yıllar önceden il olmalıydı!” değerlendirmesinde bulundu.

İl olma konusuyla ilgili artık somut adımların atılması gerektiğine de işaret eden Akın; “İskenderun’un il olmasını canı gönülden isteyen esnaf oda başkanları olarak İskenderun Belediyesi Meclis Üyelerinin aldığı ortak kararı takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. Yalnız şunu belirtmek isteriz ki; bizim, İskenderun’un il olmasında ne Hatay’a ne de başka bir yere hesap verme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Eğer bizim bilmediğimiz bir konu ya da İskenderun’un il olmasını engelleyen bir kanun veyahut hukuki bir gerekçe varsa bunu ilgili makamların bizlere açıklaması gerekir.

Çünkü yıllardan beri esnaf oda başkanları olarak İskenderun’un il olmasıyla alakalı bütün çaba ve gayreti gösterdik, fakat sonuç alamadık. Şuanda İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başlatmış olduğu ve İskenderun Belediye Meclis Üyelerinin almış olduğu ortak kararla İskenderun’un il olmasını bizler de destekliyoruz ve bu konuyla ilgili somut adımlar atılmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra siyasi partilerin de bu konudaki görüşlerini ve Ankara’da ne tür çalışmalar yapıldığını bilmek istiyoruz” dedi.

İskenderun’un İl Olması Fazlasıyla Hakkıdır

İskenderun’un İl Olma Konusu Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün de gündemine girdi. İskenderun’un il olması için önünde hiçbir sakınca oluşturacak bir durum olmadığına değinene Başkan Gül; “Ayrıca İskenderun’un il olması, Anavatan’dan ayrılması anlamına da gelmez. Suriye ile Hatay’ın sınır uzunluğunda da bir kısalma olmaz. Bu ayağı yere basmayan gerekçelerin dışında devlet sırrı olacak bahaneler yoksa İskenderun il olmalıdır ve fazlası ile de hakkıdır.

İskenderun’un il olmasının Antakya’nın da hayrına olacağını düşünüyorum. Daralan coğrafyasında kendi potansiyelini daha fazla kullanacak olan Antakya’da daha hızlı ve sağlıklı gelişebilecektir. Bu günlerde İl olma konusu tekrar gündeme gelmişken, el birliği ile hareket etmemiz gerekir. Bu İskenderun’umuzun hakkıdır. Coğrafi konumu, potansiyeli bakımından İskenderun çoktan il olmayı hak etmiştir. İnşallah o günleri hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.

İl Olma Talebine destekler çığ gibi büyürken, İskenderun Kamuoyu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Bölgemiz Milletvekilleri ile diğer çevre ilçelerden de destek açıklaması beklemeye başladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here