İskenderun Gazetesinde ‘İskenderun’u Konuştuk!

0
201

Geçtiğimiz hafta içinde gazetemizin 69. kuruluş yıldönümünü kutladık. Bu kutlamayı ancak biraz “buruk” bir şekilde gerçekleştirdik. Bunun da sebebi Türkiye’nin muhtelif yerlerinde meydana gelen “terör” olaylarıydı.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle, gazetemiz idarehanesini ziyaret ederek bizleri onurlandıran başta Kaymakamımız Sayın Hasan Özyiğit, Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil ile bazı gazeteci meslektaşlarımız, okuyucularımız ve arkadaşlarımızla gündem üzerine sohbet etme imkânı da bulduk. Bu sohbetler sırasında birçok önemli konular da tabi olarak gündeme geldi.

Sohbetimiz sırasında İskenderun’un geleceğinin çok parlak ve önünün açık olduğunu söyleyen Kaymakamımız Hasan Özyiğit’in kentimiz adına yaptığı değerlendirmeler oldukça gurur vericiydi. Kaymakamımız Sayın Özyiğit’in “İskenderun’un sorunlarına ve stratejik konumuna” İskenderun’a gelişinden kısa bir sürede vakıf olması, takdire şayan bir olaydır. Kentimizin stratejik öneminden bahsederken, ekonomik, siyasal ve sosyal bir perspektifte değerlendirmeler yapması İskenderun’a, çevresine ve bölgeye oldukça hâkim olduğunun önemli bir göstergesi oldu. Sayın Kaymakamımızı ‘Kentimiz İskenderun’a ve İskenderunluya’ verdiği önemden dolayı kutluyor ve bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Sayın Özyiğit, yaptığı değerlendirmelerde İskenderun’un hem Ortadoğu’ya hem Afrika’ya hem de Balkanlara açılan büyük bir kapı olduğunu, bu yönüyle de gelecekte adından söz ettireceğine inandığını kaydetti. İskenderun’un kısa zamanda bu öneme gelmediğini, tarih boyunca kültürel açıdan zenginliği ile bu konuma ulaştığını kaydeden Özyiğit, üstüne basa-basa İskenderun’un tüm dünyaya örnek olabilecek bir kültüre ve alt yapıya sahip bir ilçe olduğuna işaret etti.

İlçenin bölüne-bölüne coğrafi açıdan küçüldüğüne de değinen Kaymakam Özyiğit, ancak bu küçülmenin ekonomik yönden yaşanmadığını, ‘Bölünen ve Küçülen İskenderun’un’ halen bölgenin dinamiği olduğuna da dikkat çekti. Sayın Kaymakamımız Hasan Özyiğit, bu değerlendirmeleri “görev yaptığı” İskenderun’u yüceltmek adına değil de görünenin ve gerçeğin bu olduğu için yaptığının da altını çizdi.

Bir diğer konuğumuz Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığımız söyleşide İskenderun’un menfaatleri için yapılan dedikodulara “itibar” edilmemesi gerektiğini paylaştı. “Hep birlikte el ele vererek İskenderun’a gerekli hizmetleri ve yardımları yapmanın çabası içerisindeyiz” diyen Başkan Seyfi Dingil, çıkarılan dedikodulara hiç önem vermediğini, çalışmalarına ve projelerini hayata geçirme çabalarına devam ettiğine işaret etti.

Bu arada gazetemizin 69. kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj göndererek bizleri kutlayan başta Valimiz Sayın Ercan Topaca, Kaymakamımız Hasan Özyiğit, Belediye Başkanımız Seyfi Dingil, Emniyet Müdürümüz Zeki Balcı, Fil Fitre Genel Müdürü Can Teymur ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerine, okurlarımıza, gazeteci arkadaşlarımıza ve tüm dostlarımıza buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

Selam ve Saygılar…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here