İskenderun Festivalinde Kültürler Buluştu

0
94

festival açıklama131. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali’ne katılan uluslar arası ve yerel halk oyunları grupları, gösterileriyle renk kattı. Çeşitli ülkelerden halkoyunları gruplarının katıldığı festivalde, kültürlerin buluşması sağlandı. Rusya, Bulgaristan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Moldova, Kıbrıs ve ülkemizden Konya ve Bartın’dan 372 kişinin katıldığı halk oyunları gösterisi, beğeniyle izlendi.

Festivalde, halkoyunlarını sergileyen gruplara, diğer gruplar da sahne dışında dans ederek, katıldı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, halk oyunları gösterisi sergileyen konuk ekiplere, Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinlikte İskenderun fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

festival açıklama2

‘Önemli Olan İnsanların Bir Araya Gelmesidir’

Çeşitli ülkelerden folklor ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde, kültürlerin İskenderun’da buluşmasının sağlandığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Önemli olan insanların birleşmesi, bir araya gelmesidir. Şimdi biz çeşitli ülkelerin folklor gruplarını bir arada seyrettik, birlikte kardeşçe şarkılar söyledik. Ülkelerine gidecek, bizi anlatacaklar. İskenderun’un ve sizin güzelliklerinizi anlatacaklar” dedi.

‘Folklor Toplumların Kültürünün Özümsenmiş İfadesidir’

Folklor gösterisinde yapılan her hareketin bir anlatımı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “Önemli olan gönül birlikteliğidir. Ülkelerin, insanların birbirlerini tanımalarına vesile olmasıdır. Dünya göreceli olarak küçüldü, insanlar teknolojiyle sadece internetle dost olmaya başladılar. Ama hiçbir şey hiçbir şey göz göze, karşılıklı diyalogun yerini tutmamıştır ve tutamaz da! Folklor toplumların kültürlerinin özümsenmiş bir ifadesidir. Her hareketi sanatsal anlatımdır. Yapılan her oyun ve harekette bir buğdayın biçilmesi, bir hamurun yoğrulması, bir makinenin çalışmasının bir ifadesidir aslında. Sizlerden her birinizi toplumumuzun bir ifadesi olarak burada görüyoruz. Ülkelerinize döndüğünüzde ailelerinize, kardeşlerinize bizden sevgilerimizi, dostluklarımızı iletmenizi istiyoruz. Sizleri İskenderun’a yine bekliyoruz. Burayı eviniz gibi görebilirsiniz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here