İskenderun ÇKD; “Hukuk Devletinin Erozyona Uğradığı Somutlaşmıştır”

0
51

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tehdit Tepkisi!

İskenderun Çevre Koruma Derneği (ÇKD) Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan tehdit konuşması hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada; “Türkiye’nin hukuk devleti niteliğinden gittikçe uzaklaştığını, çevre ve ekoloji davalarında yaşadığımız süreçlerle biliyor ve yaşıyor idik. Ancak bu son olayla hukuk devletinin erozyona uğradığı da somutlaşmıştır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı;

“AKP ve MHP’nin çıkarmış olduğu Af Yasası ile cezaevinden çıkartılan bir mafya lideri, ülkemizin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik aşağılık bir üslupla tehditlerde bulunmuştur. Sosyal ve Siyasal çevre kirliliği olarak nitelendirdiğimiz bu durum Hukuk devletinde kabul edilemez, böyle bir söylemin ülkemizde yaşanıyor olması başkaca benzer olayları da cesaretlendirebileceği çok açıktır.

Türkiye’nin hukuk devleti niteliğinden gittikçe uzaklaştığını çevre ve ekoloji davalarında yaşadığımız süreçlerle biliyor ve yaşıyor idik, ancak bu son olayla hukuk devletinin erozyona uğradığı somutlaşmıştır. Geçmişte de benzer olayların yaşandığı ülkemizde siyaset ilişkilerinin yeniden yaşanmaması için kamu adına görev yapan Cumhuriyet Savcılıklarının gerekli işlemleri başlatmalarını talep ediyor, bir an önce gereğinin yapılması isteğimizi Kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here