İskenderun Belediyesi Eğitime Desteğini Sürdürüyor

0
48

bld-eğitime destek5İskenderun Belediyesi ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde kentteki öğrenciler yararına “başarıya giden yol” isimli seminer düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, eğitime her zaman destek olduklarını ifade ederek; “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için çeşitli eğitim seminerleri düzenledik. Seminerler ücretsiz olarak öğrencilerimize sunuluyor. Öğrencilerimiz bu seminerlerde hayata dair, başarıya dair ilgili uzman kişilerden bilgiler ediniyorlar. Bu tür eğitim seminerlerini önemsiyor öğrencilerimiz için faydalı olacağı inancını taşıyoruz” dedi.

Düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci Sait Gürsoy ise tüm insanların başarılı olmak istediğini belirterek; “Başarıyı herkes arzular, ama hayatta başarılı insanların sayısının az olduğunu görürüz. Başarılı olabilmek için önce net bir hedef belirlemeli, sonra sıkı bir çalışma, inanılmaz bir kararlılık ve asla pes etmeme. Aslında başarılı insanların ilk yaptığı şey şudur. Onlar önce beyinlerini başarıya programlıyorlar. Niçin? Çünkü kazanmak beyinde başlar. Nasıl ki elektrikli ve elektronik eşyaların temeli elektrik ise, bizim de ortaya koyduğumuz tüm başarıların temeli beyindir. İşte biz beynimizi kullanarak veya kullanmayarak başarılı oluyor veya olamıyoruz. Biz hepimiz muhteşem bir beyine sahibiz ama biz bu beynin çok azını kullanıyoruz” şeklinde konuştu. Düzenlenen semineri öğrenciler ilgiyle dinlerken çeşitli sorularda yönelttiler.

Seminere Belediye Başkan yardımcısı Cemil Çengel, Kültür Müdürü Esma Ger, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here