İskenderun Belediyesi Birimlerinde Risk Analizi Yapıldı ve Personele Eğitim Verildi

0
177

bld-iş güvenliği1İskenderun Belediyesi ve kamu yararına dernek statüsünde olan Mahalli İdareler Derneği işbirliğiyle, belediye personeline 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenlendi. Ortak çalışma kapsamında ayrıca, Belediye’ye bağlı birimlerde risk analizi yapıldı. Üç gün süreli düzenlenen ortak projenin iki günü risk analizi, bir günü ise eğitim çalışması olarak gerçekleşti.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve risk analizi çalışmasına, Genel Koordinatör Aysel Naz, Eğitim Sorumlusu Murat Ceyhan, İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Yücel Yüncü, İlkyardım Uzmanı Nilüfer Naz katıldı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimde, iş kazalarına ve 5510 sayılı Kanuna göre meslek hastalığı tanımına değinen İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Yücel Yüncü, ekranda örneklerin görüntülerine yer verdi.

Koli kaldırırken beli ağrıyan kişi ile bilgisayar kullanırken beli ağrıyan kişi arasında fark olduğuna dikkat çeken İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Yücel Yüncü; “Birinin beli duruş bozukluğundan, diğerinin ki taşıdığı yükten dolayı ağrıyor” diye konuştu.

bld-iş güvenliği2

İş sağlığı ve güvenliği konusunda devletin, işverenlerin, üçüncü tarafların olduğu kadar işçilerin de sorumlulukları bulunduğunu anlatan Yüncü, risk değerlendirmesinin ‘tehlikeleri belirle, riskleri değerlendir, kontrol tedbirlerine karar ver, kontrol tedbirlerini tamamla, izle ve tekrar et’ şeklinde beş temel adımdan oluştuğunu belirtti.

En büyük zenginliğin sağlık olduğunu vurgulayan Genel Koordinatör Aysel Naz, çalışanların kendi can güvenliğini işveren kadar kendisinin de önemsemesi gerektiğini vurguladı.

Düzenlenen eğitimin yararına değinerek, teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, çok basit bir ihmalin istenmeyen, üzücü durumlara sebep olabileceğini söyledi. Başkanı Civelek; “Yaşam her an karşılaşabileceğimiz beklenmeyen, öngörülemeyen kazalarla ve risklerle doludur. Bu riskler evimizde, işyerimizde, sokakta, caddede her yerde her an yaşanabilir. Genel olarak güvenlikle ilgili bilgiler, düzenlemeler ve kurallar uzun yılların tecrübeleriyle ve bilimsel çalışmalarla belirlenmiştir. Bütün mesele dikkatli ve tedbirli olmak, işyerinde ve yaşamın her alanında belirlenmiş kurallara uymaktır. Bunun kadar önemli olan bir insanın yaptığı işi, işyerini ve yaşadığı kenti sahiplenmesidir. Ayrıntılara dikkat etmesidir. Herhangi bir yerde gördüğümüz sorunu pas geçmeyerek, o sorunla ilgili önlemini almak veya aldırmak önemlidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here