İskenderun Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

0
86

bld-bayram hazırlığıİskenderun Belediyesi, bayram hazırlık çalışmasını tamamladı. Bayram arefesi, bayramın birinci ve ikinci günü halkımızın mezarlık ziyareti için İskenderun Belediyesi’nce ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Zabıta Müdürlüğü de, bayram öncesinde denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitlik ziyaret edilecek. Protokol ve halk bayramlaşacak.

Halkın sağlığını korumaya yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim ve satışına yönelik faaliyet gösteren işletmelerin denetimlerini yoğunlaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, unlu mamuller üretim ve satışı yapan işyerleri ile şekerleme ürünü satışı yapan işletmeler denetlendi. Denetleme çalışmasında, Belediyenin gıda mühendisi ve sağlık memuru da hazır bulundu. İşyerlerinde temizlik ve hijyen kontrolü yapılırken, satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin, imalatta kullanılan ürünlerin son kullanma tarihi de kontrol edildi. Denetimlerde dikkat edilmesi gereken konularla ilgili işletmeler bilgilendirildi ve uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Abdullah Kaya, halkımızın kendi sağlığı için şikayetlerini belediyenin Alo Çağrı Merkezi’nin 444 1939 ve Alo Zabıta 61 416 84 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi. Kaya; “Vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yönelik yaptığımız çalışmalarda, desteklerini bekliyoruz. Denetimlerimiz aralıksız ve yoğun bir şekilde devam edecektir. Halkımız aldığı ürünlerde özellikle son kullanma tarihini kontrol etsinler” dedi.

Mezarlıklara Ücretsiz Otobüs Seferleri

İskenderun Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından halkın mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla, halkımızın mezarlık ziyaretleri için, 7-8-9 Ağustos  tarihlerinde, İsmet İnönü (Pac) Meydanında 07.30-13.00 saatleri arası Asri ve Çankaya Mezarlığına karşılıklı olarak ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek.

Mezarlık ziyaret günleri ve saatleri: 7 Ağustos Çarşamba günü (Arefe günü) saat 07.30-13.00, 8 Ağustos Perşembe günü (Bayramın 1. Günü)  saat 07.30-13.00, 9 Ağustos Cuma günü (Bayramın 2. Günü) saat 07.30-13.00.

Protokol ve Halk Bayramlaşacak

Ramazan Bayramı dolayısıyla, protokol bayramlaşması ve şehitlik ziyareti yapılacak. Ramazan Bayramı bayramlaşma programına göre, 7 Ağustos 2013 Çarşamba günü (Arefe günü) 10.30-11.00 saatleri arasında şehitlik ziyaret edilecek.

Protokolün halkla bayramlaşması ise, 8 Ağustos 2013 Perşembe günü (bayramın birinci günü)  11.00-12.00 saatleri arasında Belediye 1 Nolu Sosyal Tesis’te gerçekleştirilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here