İskenderun Belediye Meclisinden Esnafa Jest!

0
34

İşyerini Taşıyacak Olanlardan Ruhsat Yenileme ve Keşif Ücreti Alınmayacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Brifing Salonunda toplandı. Sekiz maddelik gündemi olan Meclis Toplantısına Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlık etti.

Meclis toplantısında kısa bir konuşma yapan Başkan Fatih Tosyalı, geçtiğimiz Pazar günü demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerin, kentimize, ilimize ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Tosyalı; “Demokratik bir şekilde gerçekleştirilen seçimlerde güzel bir başarı yakalandı. Herkesin faydasına olacağını düşünüyorum. Gayretimiz ve mücadelemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” dedi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde, İskenderun Ortodoks Kilisesinde görevli iken şehit düşen Polis Memuru Faruk Özdemir’in isminin Modern Evler Mahallesi 299. sokağa verilmesi ile ilgili teklifin gündeme alınması oylandı. Teklif oy birliğiyle gündeme alındı.

Gündemin birinci maddesi olan “İskenderun Pirinçlik mevki 1378, 1379 ve 1681 parseller ve yakın çevresinin 1/1000 Ölçekli koruma amaçlı Uygulama İmar Planı olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Belediyeye ait bazı taşınmazların satışıyla ilgili yetkinin belediye başkanına verilmesi hakkında gündemin 2, 3 ve 4. maddeleri Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından geri çekildi.

Ak Parti Meclis üyelerinin çoğunluğunun gelmediği meclis gündeminin beşinci maddesinde yer alan eski Down Cafenin 10 yıllığına kiralanması ile ilgili madde, CHP Meclis Grubu da karşı çıkamadığı için oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Ruhsat Yenileme Ücretsiz

Gündemin altıncı maddesi de oy birliğiyle kabul edilirken, söz konusu karar doğrultusunda, 6 Şubat depremi nedeniyle hasar durumuna bakılmaksızın, belediye mülkiyetinde kiracı olan esnaflardan 8 Şubat-8 Mayıs tarihleri arasında kira alınmayacak.

Yine gündemin yedinci maddesi gereği, deprem nedeniyle, 31.12.2023 tarihine kadar, işyerini taşıyacak olan esnaflardan, hasar durumuna bakılmaksızın, keşif ücreti ve ruhsat yenileme ücretlerinin alınmaması, yeni işyeri açacak vatandaşlar için ise ruhsatlardan %50 ücret alınması ile ilgili teklif, 31.12.2023 tarihinin daha fazla uzatılması amacıyla plan bütçe komisyonuna gönderildi.

Meclis toplantısı başında gündem maddeleri öncesinde gündeme alınan, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde, İskenderun Ortodoks Kilisesinde görevli iken şehit düşen Polis Memuru Faruk Özdemir’in isminin Modern Evler Mahallesi 299. sokağa verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyona gönderilen maddelerin yeniden görüşülmesi amacıyla meclisin 6 Haziran 2023 Salı günü saat 14.00’da yeniden toplanması kararlaştırıldı.

Belediyeden Personele Deprem Tazminatı
Tosyalı; Çalışan Ekibin Yanındayız

Belediye olarak çalışan personellerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, toplantı sonunda bilgilendirmede bulunarak, belediye personeline deprem tazminatı ödediklerini, 583 İSKENT çalışanına da ödeyeceklerini kaydederek; “Çalışan ekibin yanındayız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here