İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

0
88

Şimşek; “Zararlarının Giderilmesi Konusunda İdarenin Alacağı Kararlarda Yanlarındayız”

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Şimşek, geçmiş Cumhuriyet Bayramını kutlarken, deprem felaketini yaşan İzmir halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kentimizde geçtiğimiz hafta yaşanan terör saldırısı ve orman yangınlarına da değinen Şimşek; “Hain terör örgütünün ilçemizde gerçekleştirdiği hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırıda iş yerleri ve evleri zarar gören esnafımıza ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken bu saldırıyı kayıpsız atlatmamızı sağlayan Başta Emniyet Müdürümüzle bütün emniyet mensubu polis arkadaşlarımıza ve Askerlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşanan terör saldırısının ardından bölgemizde yaşanan orman yangının çıkmasına sebebiyet verenleri yine lanetle kınıyoruz. Bu orman yangınında evleri, bahçeleri zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz. Zararlarının giderilmesi konusunda idarenin alacağı kararlarda yanlarında olacağımızı bildiririz. Bu yangında ve önceki Belen, Arsuz bölgelerinde yaşanan yangınların söndürülmesinde etkin rol oynayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve Orman Müdürlüğü ekiplerine ve Emniyet mensubu ekiplerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun limanında gerçekleştirilen Angus ithalatı sebebiyle yaşanan sıkıntılardan da söz eden Şimşek; “Bizlerin ve Vatandaşlarımızın sizlerden beklentisi bu ithalatın engellenmesi değil, sizin nüfusunuzu kullanarak gerekli görüşmeleri ilgili bakanlıklarla yapmanız, bu ithalatın en azından yerleşim alanlarına uzak limanlarda gerçekleştirilmesini sağlamanızdır. Bu ithalatla beraber sağlık ile ilgili gelişmeler, yaşanan doğa afetleri yangın, depremler ve çevreye zarar veren diğer etmenler göz önüne alınarak daha öncede Sarıseki bölgesinde yaşanan balık ölümleri sırasında sözlü olarak dile getirdiğimiz Çevre ve Sağlık Komisyon’un kurulması bölgemizdeki oluşacak veya oluşmuş olumsuzlukları Resmi Kurumlarla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber çalışılarak en aza indirilmesi sağlanmalıdır.

İlçemiz Yunus Emre mahallesinde bulunan Haskar Port Lojistik firmasın depolama alanında çevreye aşırı toz yayılmaktadır. Bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Kuruldu

Gündem maddelerinden, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması yerel hizmetlerin dengeli dağılımı ile hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla Belediyemizde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün kurulması ve ayrıca 1 adet G.İ.H sınıfında 1. Dereceli Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemizde çalıştırılan sözleşmeli personele uygulanacak mevzuat hükümlerine göre hazırlanan Disiplin Yönetmeliği ile ilgili gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemiz lojmanlarına ait yönetmelik yeniden düzenlenmiş olup, gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

İskenderun Belediye Başkanlığı Amatör Spor Kulüplerine ve Amatör Sporculara ayni ve nakdi yardım yapılması, ödül verilmesi ile ilgili yönetmeliğin meclisçe görüşülerek gerekli kararın alınması ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı başında gruplardan gelen teklif ile Deprem ve Doğal Afet Komisyonu kurulması ile ilgili yazılı önerge oy birliği kabul edilerek, komisyon üyeliklerine ise Erdem Ünlüçetinkaya, Bülent Kırmızıoğlu, Sedat Bakır, İsa Saraçoğlu ve Mecit Boğusoğlu seçildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here