İskenderun Belediye Meclisi Komisyon Raporlarını Görüştü

0
37

Talep Edilen Dolgu Alanına, ‘Denizdeki Ekolojik Dengeyi Bozacağı’ Nedeniyle Şerh Konuldu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü gündemde gündem dışı konuşma yapılmadı.

Gündemin birinci maddesi olan ‘Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 24,8 hektarlık alana yönelik Ekmar Denizcilik ve Gemi Acentalığı A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ ve ikinci maddesi olan ‘Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 6,92 hektarlık alana yönelik Yazıcı Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu iki gündem maddesi ile ilgili komisyon raporunda, komisyon üyesi Mecit Boğuzoğlu tarafından muhalefet şerhi konuldu. Boğuzoğlu, söz konusu iki maddeyle ilgili olarak meclise yazılı olarak sunduğu muhalefet şerhinde şu ifadelere yer verdi; “Bir önceki meclis gündemindeki Yeni Liman İskele yapılması hususuna biz CHP Meclis üyeleri olarak red oyu kullanmıştık. Gerekçe olarak bu iskele ve şu anda gündemde olan deniz dolgu alanının denizlerimizdeki ekolojik dengeyi bozacağı (kıyıya özgü canlıların yaşama alanlarının tahrip olacağı) deniz suyunun kimyasal ve fiziksel özellikleri bozacağı, deniz kirliliğini arttıracağına ve tüm bu olumsuzluklar dahilinde hiçbir kamu yararı sağlanmadığı kanaatine varılmıştır. Bu sebeplerden dolayı bu alanın doldurulmasına muhalifim.”

Gündemin ilk iki maddesi ile ilgili görüş bildiren Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Dingil; “Bizim hükümetimizin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat gibi politikalarımız var. Dolayısıyla daha önce de Tosyalı Holding’in bu yöndeki talebini, meclisimizin aldığı karar doğrultusunda hızlı bir şekilde geçirmiştik. Biz girişimcilerimizin önünün açılması konusunda aynı duyarlılığı göstereceğiz, evet oyu vereceğiz” dedi.

Makul mantıklı gelen teklifleri değerlendirdiklerini kaydeden MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da, ‘Ne işletmeci, ne İskenderun’da yaşayan insanlar mağdur olsun’ mantığıyla hareket ettiklerini, hem işletmecilerin, hem İskenderunluların kazanabileceği yönde kararlar verdiklerini söyledi.

Söz konusu maddeler konuşmaların ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin üç ve dördüncü maddesiyle ilgili komisyon raporları hazır olmadığından ertelendi. Gündemin beşinci maddesi olan ‘2022 Yılı Evsel Katı Atık Tarife Ücretlerinin belirlenebilmesi için hazırlanan raporun mecliste görüşülerek karara bağlanması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’ oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis oturumu, bir sonraki meclisin 1 Şubat 2022 Salı Günü saat 14.00’da toplanması kararının alınmasıyla sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here