İskenderun Belediye Başkanlığı Koltuğuna Batur Oturdu!

0
500

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘makamı devralma’ bu yıl da gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil koltuğunu 6.sınıf öğrencisi Zeynep Batur’a devretti.

23 Nisan kutlamaları kapsamında Emel Akçay İlkokulu öğrencileri ve idarecileri, Çilek Kreş öğrencileri ve eğitimcileri, Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri ve idarecileri İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler.

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın vazgeçilmez ritüeli gereği İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, makam koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Batur’a devretti.

Belediye Başkanlığı koltuğunu devralan öğrenci Zeynep Batur, 23 Nisan’ın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparak; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. 23 Nisan TBMM kurulduğu günüdür. Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği bir gündür. Bu yüzden bayramımıza sahip çıkmamız gerekir. 23 Nisan her çocuk için önemlidir. Çünkü dünyada tek bir çocuk bayramı vardır. 23 Nisan bizler için önemli bir değerdir” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1920 yılında kurulmasının onuruna, sadece ülkemiz çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına da ithaf edilen ve kutlanan milli bayramlarımızdan biri olduğunu kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “23 Nisan, halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle ‘Ulusal Egemenlik’ açısından da önemli bir anlam taşır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları milletin geleceği olarak gördüğünden onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmış olmaktadır” dedi.

Konuşmasında eğitimin önemine de vurgu yapan Başkan Dingil, şehrin gelişimi için gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak; “Geleceği çocuklarımızla gençlerimizle ve halkımızla inşa edeceğiz” diyerek gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgi verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ziyarette bulunan öğrenci ve öğretmenlere günün anısına çeşitli hediyeler verdi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here