İskenderun Barış Bloğu Barışa Çağrı Yaptı: “Ölüm İstemiyoruz”

0
121

barış bloğu açıklama1İnsan Hakları Derneği, Eğitim Sen, Marder, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, ÖDP Arsuz İlçe Örgütü, Tüm Bel Sen, BES, BTS, CHP, Sosyal Hakları Derneği, Hacı Bektaş Kültür Merkezi, Makine Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odaları İskenderun Temsilcilikleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Emek Partisi, HDP, HDK, Ayna Kültür Sanat Derneği, Haber Sen, SES, TTB ortaklığıyla oluşturulan İskenderun Barış Bloğu, dün barış günü dolayısıyla ortak bir açıklama yaptı.

5 No’lu Sosyal Tesis önünde bir araya gelen İskenderun Barış Bloğu üyeleri barışa çağrı yaptı. Topluluk adına konuşan Coşkun Selçuk, ülkemizde, bölgemizde ve dünyanın pek çok yerinde süren çatışmalara, kan, gözyaşı ve acılara dur demek için alanlarda olduklarını haykırdı.

Bu ülkede yaşayan halklar olarak savaşın ne olduğunu, neye mal olduğunu bildiklerini ifade eden Selçuk; “Seçimlerde istediğini bulamayan siyasi iktidar, bunun sebebi olarak gördüğü kesimlere karşı büyük bir savaş başlatmıştır. Ülkemizde süren barış sürecini tek yanlı olarak bitiren Hükümet Türkiye’nin ötekileştirilen bütün halkları, inançları ve emekçilerine savaş ilan etmiştir” dedi.

barış bloğu açıklama2

Barış Bloğunun, Savaşa Hayır diyebilmek, barış talebini en yüksek sesle çıkarabilmek için kurulduğunu kaydeden Selçuk; “Barış Bloku olarak hem sınırlarımızın içinde hem de Ortadoğu’da sürdürülen savaş politikalarına geçit vermeyeceğiz. Suriye halkının bombalanmasına izin vermeyeceğiz. Şu anda Saray’ın sözünden çıkmayan hükümet Türkiye halklarının iradesini hiçe sayarak kendi iktidarını gayrimeşru yollarla sürdürmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bağırıyor, çağırıyor, suçluyor, saldırıyor, fişliyor, en küçük hak talebini kriminalize ediyor. Ama bu yöntemler halkı sindirmeye yetmiyor. Artık rüzğar tersine döndü. Halklar savaş istemiyor, halklar evlatlarını savaşa göndermek istemiyor; evlatlarının cenazesini görmek istemiyor. Halklar Saray saltanatı sürsün diye ölmek/öldürmek istemiyor. Barış istiyor, demokrasi istiyor” şeklinde konuştu.

Savaş çığırtkanlığına derhal son verilmesini, operasyonlar, gözaltılar ve tutuklamaların durdurulmasını istediklerini vurgulayan Selçuk; “Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatan yeniden savaş ve çatışma ortamı son bulsun.Halklarımıza yıkım, kan ve gözyaşı getiren emperyalist güçler bölgemizden elini çeksin. IŞİD, El-Nusra, El kaiede-ÖSO ve bütün cihatçı örgütlere yapılan Askeri, Ekonomik ve Siyasal yardımlar derhal kesilmeli, Hatay bu örgütlerin üssü olmamalıdır. Başta Hatay olmak üzere ülkemizin tamamında mevcut olan “Eğit-Donat” kampları derhal kapatılmalıdır. İçeride de dışarıda da savaşa izin vermeyelim. Savaş yaptırmayalım.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Savaş istemiyoruz. Ölüm istemiyoruz. Yaşanan acılardan herkes ders almalı, vakit geçirilmeden çatışmasızlık ortamına geri dönülmeli, operasyonlar durdurulmalı, PKK derhal çatışmasızlık durumuna geri dönmelidir. Müzakereler Parlamento zemininde yeniden şeffaf ve demokratik olarak başlamalıdır.

Eylül Dünya Barış Günü’nde birleşelim; şiddete ve savaşa karşı eşitliği, kardeşliği ve barışı savunalım. Barış mücadelesini yükselterek savaş isteyenleri durduralım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here