“İşimizin Başındayız, Okulumuz Dimdik Ayakta!”

0
138

atalar toplantı1Atalar Koleji Kurucusu Cuma Bal Spekülasyonlardan Sonra İlk Kez Konuştu…

Atalar Koleji Kurucusu Cuma Bal, kurumları ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için Atalar Kolejinde bir basın toplantısı düzenledi. Güvendiği kişi tarafından ihanete uğradığını söyleyen Bal, işadamı Nuri Üysen’i de kendisinin dolandırmadığının altını çizdi.

Yeni güçlü bir idare ve öğretmen kadrosu ile eğitim öğretim vermeye devam ettiklerine vurgu yapan Atalar Koleji Kurucusu Cuma Bal; “Bulunduğumuz eğitim döneminin sonlarına doğru bazı gelişmeler ile ilgili olarak yaşanan bilgi kirliliği ve yalan yanlış söylentiler karşısında bu güne kadar sessizliğimizi bozmadık. Sustuk. Suskunluğumuz korktuğumuzdan ya da çaresizliğimizden değil. Suskunluğumuzun tek nedeni okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın zarar görmesi endişesi idi. Bugün karşınızdayım! Yaşanan her şeyi sizlerinde aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmaya hazırım” dedi.

Son 15-20 gün içerisinde, hazırlanan programların kesintiye uğramaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bal konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Bugün huzurunuza bunları başarmanın mutluluğu içinde çıkıyorum. Atadığımız yeni idare ve öğretmen kadromuz işlerinin başındadır. Okulumuzda eğitim ve öğretim sorunsuz sürmektedir. 8 ve 12. sınıfların sınavlara hazırlanmaları ile ilgili her türlü önlem alınmış olup, bu öğrencilerimizin mezuniyet törenleri hazırlıkları bitmek üzeredir.

Biz bu süre içerisinde hiç kimseyi, hiçbir velimizi, öğretmencimizi siz değerli basın mensuplarını ve İskenderun kamuoyunu boş hayallerle dedikodularla yanlış yönlendirme çabasına girmedik. Arkasında duramayacağımız hiçbir sözü vermedik. Kimseyi kandırmak için hayali gündemler yaratmadık. Bugünde bu toplantıda sizlere yalnızca doğruları söyleyeceğim.

Her şey İskenderun 2. Adliye Hukuk Mahkemesinin 2007/1077 esas sayılı dosyası ile 20.06.2007 tarihinde verilen eğitim kurumlarımızın 3. şahıslara devrinin önlenmesine ilişik tedbir kararlarının yok sayılarak kurumlarınızın Kanay Limited Şirketine devredilmesiyle başladı. Tedbir kararı veren mahkeme nihai kararında Cuma Bal ile Can Atalar Ltd. Şti. arasında yapılan Özel Atalar Eğitim Kurumlarının işletme haklarının devrine ilişkin sözleşmeyi iptal ederek okul kurucu unvanını yeniden hissedarı olduğum Atalar Ltd. Şti. verilmesine karar verince bütün hukuki koşullar ile okullarımız 2004 yılındaki duruma dönüşmüştür. Kaldı ki ilçe Milli Eğitim Müdürü bu mahkemenin nihai kararından iki gün önce 18 Mart 2013’te vermiş olduğu karar ile Atalar Eğitim Kurumlarının işletme hakkının Feshine rağmen Kanay Ltd. Şti devrini iptal etmiştir. Bu tedbir kararından önce, eskiden tanıdığım ve birlikte uzun yıllar ticaret yaptığım ve maalesef güvendiğim Hasan Bahtiyar isimli şahsa hisselerimi emaneten devrettim. Ve zaman içinde ben yarattığım okulumdan ayrılmak zorunda bırakıldım. Kısacası ihanete uğradım.

atalar toplantı2

Milli Eğitim Bakanlığı mahkeme karalarını 07.05.2013’te uygulamaya koyarak benim okula tekrar geri dönmemi sağladı. İlk iş olarak ilköğretim müdürü ile görüşerek yollarımızı ayırdık. Sıra öğretmenlerimize gelmişti, bizim irademiz onların hepsi ile çalışmak yönündeydi. İlgili mevzuat gereği onlarla yeni sözleşme imzalamak ve 10 gün içerisinde ilgili mercilere vermem gerekiyordu.

Ancak sözleşmeyi imzalamayacaklarını farklı bir şirketle sözleşmeleri olduğunu belirttiler. Öğretmenlerimiz kendi iradeleri ile okulumuzdan ayrıldılar. Tüm baskı ve vaatlere rağmen sözleşmeyi imzalayan değerli öğretmenlerimizde oldu. Sözleşmeyi imzalamayan öğretmenlerimizle yollarımızı ayırarak, yerine idareci ve öğretmenler atadık. Bu süreci öğrencilerimizin en az zararla atlatması için velilerimizle sürekli görüştük. Ancak bu öğretmenlerimiz nedendir bilinmez Atalar Eğitim kurumlarına yalan yanlış bilgilerle sürekli bir yıpratma ve karalama kampanyası başlattılar.

İşimizin başındayız. Okulumuz dimdik ayakta, kayıtlarımız devam ediyor. Okulumuza karşı linç kampanyası başlatanlar, onlara alet olanları kendi yalanları ve hayalleri ile baş başa bırakıyor ve onları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here