İsdemir’in Geleceği Çok Parlak. Bölge Olarak Gururluyuz!

0
323

İsdemir’in geçmişi ile geleceğini analiz etsem, geldiği bu günleri yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. 1972 yılından beri bu güzel tesise ter akıtan olarak, yaşadığım geçmiş tecrübelerle yaşadığım güne şükrediyorum. İlk görev yerim Yüksek Fırın Cemile ve Ayfer’in kendisi ve yan işletmeleri olan 01, 02 ve 03 binasının inşasında iş güvenliği konuları hiçe sayılarak yapılan çalışmalar esnasında onlarca işçi kardeşlerim gözlerimin önünde montaj esnasında düşerek öldüklerine şahit olan kişi olarak, bende çatıların başında emniyet kemersiz tıpkı Tarzan gibi montaj yapanları denetlemek ve montajların içerisinde yer almam çok üzücüydü. Daha sonra atölyeler müdürlüğü sıcak dövme atölyesinde, posta başı görevimde, şimdi ATLAS Enerjinin Genel Müdürü Osman Gözükara, Hasan Namal ve İsmet Akgül vardiya mühendislerimdi. Allah onlara uzun ömürler versin.

Bu arada İsdemir Spor Kulübünün hem boksörü hem de antrenörüydüm. Çok ama çok emeğim var, bu bölgemizin geleceğini ilgilendiren tesise. İlk kok gazı kokusunu, faaliyete bölüm-bölüm giren tesiste kok gazı ile çalışan tavlama fırınlarının faaliyete girmesiyle solumaya başladım. Derken yüksek fırınlarında ergitilen maden cevherinin doğaya yayılan tozları gözlerimizi yakar, tüm bedenimiz demirin kütük haline gelmesi sürecinde, demirin ortaya çıkmasında ruhumuzla olayı tam manasıyla yaşardık.

Küçük yaşta tekne sahibiydim. Her balığa çıktığımda, Sarıseki-Payas arası gökyüzünü sıkıntıyla seyrederdim. İsdemir müthiş şekilde doğamızı kirleterek etki altına alıyor ve bu bölgede yaşamanın imkansızlığını gözler önüne seriyordu. Tabi bu söylediklerim, özelleşmeden evvelki İsdemir’in o duyarsız ve nemelazım ilkelerini benimseyen hali idi.

Şimdi, geçmiş hafızalarımdan silinmek üzere. Yeni bir iyileştirmelerin baharını yaşıyor ve yaşıyoruz. Gökyüzünde bizleri rahatsız edecek radyasyon yüklü bulutlar artık gözükmüyor. İşletmenin konularında uzman çalışanları İSG kurallarını en ön safhada tutuyor. İlk önce insana verilen değerlerle geleceğimiz süsleniyor. Fabrikanın her yanı yeşillendirilmiş, tıpkı park bahçe gibi. Dünyanın ve bizlerin gözünü korkutacak ve göze batacak görüntülerin hiçbiri yok. Fabrikada çalışırken, yaşama zevkini tattıran tüm idarecilere bu makalem vasıtasıyla teşekkürü bir borç biliyorum.

Demek ki insana verilen değerlere sahip çıkıldığında, ekonomik gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Bugün İsdemir kendi zarını yırtmış ve Dünya Çelik üreticilerinin en üst seviyelerinde onlara baş kaldırıyor. Her ülke gelişen İsdemir karşısında başını öne eğmek zorunda. Türkiye ise ekonomisi ve artan üretimleri karşısında mutlu ve samimi... İşletmenin içerisinde çalışan taşeron firmalar, bölgemizde kendi yağıyla kavrulan ve tarihimizi ilgilendiren işletmeye alın teri akıtarak, en doğrusunu en doğru şekilde kurallara harfiyen uyan firmalar olarak zoru her daim başarma çabasındalar.

Bölgemiz firmalarına gerekli ihtimamı gösteren işletmelerin en üst düzey yönetim kurulu, bölge firma ve çalışanlarına gösterdikleri bu güven duygusunu bölgemizde takdirle karşılanmakta. Çalışarak, her daim en güzelini ve en kalitesini yapan İsdemir, bizim nazar boncuğumuz. Her dönem mücadelelerine tanık olduğum fabrika yönetimi şu içinde bulunduğumuz Pandemi döneminde de bizlere her daim gurur yaşatıyor.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in sözleri taşı gediğine oturtuyor. ‘…Daha fazla üretmek, paylaşmak ve katkı sağlamak için tüm hızımızla çalışıyor ve rekabete ayrışmak, standartları aşmak ve müşteri-piyasa beklentilerine sürekli cevap verebilmek için güç odaklarımız oluşmuş…’ sözleri yapılan işin ne denli ciddiyet ve önemini ortaya koyuyor.

İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli ise bölgemizde görevini dört dörtlük yapıyor. İnsani ilişkilere verdiği önem gururla izleniliyor. Onun sözleri de ne denli görev adamı olduğunu ve gelinen başarının tesadüfü olmadığı açıkça ortaya koyuyor.

Mesut Keyfli yaptığı açıklamada, İSDEMİR tesislerinin bulunduğu yakın çevreye ve Türkiye’ye yaptığı ekonomik katkının oldukça büyük olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. Özellikle fabrikanın gerçekleştirdiği ihracat sayesinde ülke ekonomisine yaptığı katkının büyüklüğü ile hem vergi olarak hem de istihdam olarak ağır bir sorumluluk üstlendiklerini de sözlerine ekliyor. Keyfli, bölgemize verdiği mesaj ile gönlümüzü rahattı.

İsdemir Genel Müdür Yardımcıları Sabri Kılıç ve Mehmet Pehlivan ise ekip ruhunu en üst düzeylerde tutarak, İsdemir başarısının tesadüfü olmadığını gösterdiler. Bölgemizde istihdam eden üreticilere ve Türkiye genelinde bulunan demir üretme tesislerine öncülük ediyoruz diye sanayimizin yıldızı mütevazı konuşmalarıyla örnek teşkil ediyorlar.

Emeğimin Her Damlası “Helal Olsun” İsdemir’e… Tebrikler OYAK. Tebrikler ERDEMİR. Tebrikler İSDEMİR.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here