İP İlçe Sekreteri Albayrak; “Kamuda Kıyafet Özgürlüğü Olmaz”

0
93

işçi partisi açıklama3Bazı AKP’li kadın milletvekillerinin TBMM’ye türbanla girmelerini değerlendiren İşçi Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Mehmet Albayrak; “Kamu kurumlarında giyim kuşam özgürlüğü olmaz. TBMM’nde hiç olmaz! Kamu kurumlarında “Allah’ın emridir” diyerek veya “tercih özgürlüğümdür” gerekçesiyle istediğiniz giyim kuşamla görev yapılamaz. Yalnız Türkiye’de değil, bütün dünyada böyledir” dedi.

Allah’ın emrinin kanun kaynağı olamayacağının altını ısrarla çizen Albayrak; “Kanunlar, tüzükler ve yönetmelikler, “Allahın emrine” göre yapılamaz. Kimse, Meclisteki giyimini “Allahın emri”ne göre veya bireysel özgürlük gerekçesiyle seçmeye kalkamaz. Her dinin başka Allah’ı var ve emirleri farklıdır. Kimi mezhepler kadının tek gözle baktığı bir örtüyü Allah’ın emri sayıyor. İş Allah’ın emrine bırakılırsa, dinler, mezhepler, inançlar, düşünce ve kanaatler arasında eşitlik kalmaz. Özgürlük de kalmaz. Nitekim kalmamaktadır. 7. yüzyıl toplumunun gereklerine göre konmuş kuralları bugün geçerli hale getiremezsiniz. Ancak din ticareti yaparsınız ve insanları Allah’la aldatırsınız” dedi.

Kadın cinselliğinin sunulmasının, yalnız göstererek değil, örterek de yapıldığını savunan Albayrak; “Türbanın verdiği mesaj, her zaman “Dikkat burada kadın var” mesajıdır. Teşhirci giyimle, türbanlının giyimi arasında hiçbir anlayış farkı yoktur. İkisi de kadının cinselliğine vurgu yapıyor. Hz. Muhammed’in koyduğu ve bugün de önemsenecek ölçüsü: ‘Kadınlar cinselliklerini sergilemesin, göze batırmasın’dır. Kadın ve erkek, insanda eşitlenir. Cinsiyet ayrımcılığı da ancak bu anlayışla ortadan kalkar. Cumhuriyetin getirdiği kültür budur. Cinselliğin öne çıkarılması kadını tüketilecek meta düzeyine düşürür” dedi.

Cumhuriyetin, kamu görevinde kadın giyimini çağdaş ölçülerle çözdüğünü hatırlatan Albayrak; “Cumhuriyet kadını, giyim ve kuşamıyla insandır, eşittir, kişiliklidir. Kadını çarşafın veya türbanın içine saklamak, onun bilincini ve ruhunu hapsetmektir.

Türbanla oy avcılığı büyük bir yanlıştır. Türbana boyun eğen MHP ve CHP yönetimi, milliyetçiliği de, Cumhuriyetçiliği de, kadının insanlığını da anlamamaktadır. Alanlarda “Mustafa Kemal’in Askeriyiz” deyip, oy hesabıyla TBMM’de türbana göz yumanları uyarıyoruz: Gaflet ve dalaletin son durağı malumdur! 

Türban, kadını Ortaçağın karanlık kuyularına atmaktır. Türban, Haçlı irticanın bayrağıdır! Kadını hor gören bu girişime kadın milletvekillerinin alet olması ayrıca çok üzücüdür. AKP’liler başta olmak üzere TBMM’deki tüm kadın vekillerimizi, Atatürk Cumhuriyeti’nin, çağdaş, özgür, başı dik Cumhuriyet kadını olarak bütün kadınlarımıza örnek olmaya çağırıyoruz. 

Atatürk’ün Meclisi Ortaçağ’ın simgesi türbanı kabul edemez! Türbanı kabul eden Meclis; – Aydınlanma ve laiklik düşmanı, – Çağdaş, özgür kadına düşman, – Kadının köleliğini savunan, – Mafya-tarikat sisteminin, Ortaçağın Meclisi olur! Artık bu Meclis Atatürk’ün Meclisi değildir! Buna izin verilemez!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here