İnsan Hakları Kurulu Başkanlığının Faaliyetleri Duyuruldu

0
162

insan hakları kurulu2İskenderun Kaymakamı ve İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Hasan Özyiğit, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası” ile ilgili toplumun bilinçlenmesini ve insan hakları konularında farkındalık yaratılmasını sağlayacak bilgiler içeren basın bülteni hazırlayarak Kaymakamlığın resmi web sitesinde (www.iskenderun.gov.tr) yayınladı.

Bültende, İlçe İnsan Hakları Kurulunun olağan kurul toplantısında yapılan değerlendirme ve alınan karara istinaden; Kurul Sekreteryalığı tarafından “İnsan Hakları Uygar Yaşamın Temelidir” başlığı altında “Temel Haklar ve Çeşitleri” ile ilgili bilgi notu hazırlandığı, İlçe İnsan Hakları Kurulu ile İskenderun Belediyesi işbirliği çerçevesinde bilgi notlarının metin ve çerçeve ölçüsü büyütülmek suretiyle; Şehir içi Dolmuş Durakları, Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan (LCW Giyim Mağazası ve Cem Kundura Ayakkabı Mağazası Önündeki) durağın ilan ve reklam panosuna, Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan (Eroğlu Tatlıcılık karşısındaki) durağın ilan ve reklam panosuna, Dönmez dolmuş durağının ilan ve reklam panosuna, İskenderun Belediyesi önünde bulunan ilan ve reklam panosuna, Sahil Mevkiinde bulunan ilan ve reklam panosuna asılarak kamuoyuna görsel olarak sunulduğu belirtildi.

Bültende ayrıca ilçemizdeki İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri arasında günün anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirilen faaliyetler de şu şekilde sıralandı;

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası kapsamında; İlçemizde ki okulların toplantı salonunda öğrenciler ile bir araya gelinmesi sağlanarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca, İnsan Haklarının önemini anlatan çeşitli konferanslar, “Haklarımızın Ne Kadar Farkındayız” konulu paneller, çeşitli slâyt sunumları gerçekleştirilmiş ve rehberlik servisleri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin broşürler hazırlanarak öğrencilerimize dağıtılması sağlanmıştır. İlçemizdeki okullarda sınıflar arası “İnsan Hakları” konulu bilgi yarışması düzenlenmiştir. İlçemizde ki okul müdürlüklerince kendi öğrencileri arasında “İnsan Hakları” konulu resim ve kompozisyon çalışması düzenlenerek, öğrenciler tarafından yapılan eserler okul panolarına asılmıştır.

İnsan Hakları İhlalleri ile Kadın ve Çocukların maruz kaldığı şiddet konularını içeren bilgilendirme toplantısı düzenlenerek, bu tür haksızlıklar karşısında müracaat edilebilecek merciiler hakkında bilgiler verilmiş olup, ayrıca Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan insan hakları şikâyet bürolarının işlevi ile ilgili açıklayıcı bilgiler verilmiştir. “Hakları Evrensel Beyannamesi”, “Çocuk Hakları Sözleşmesi” ve “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası” ile ilgili çeşitli dövizler ve güzel sözleri içeren metinler hazırlanarak okul koridorlarına asılmış olup, ayrıca günün anlam ve önemine ilişkin duvar gazeteleri çıkarılmıştır. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası ile ilgili okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenerek, dereceye giren öğrencilerin okul müdürlüğünce ödüllendirilmesi sağlanmıştır.

Günün anlam ve önemine yönelik kurulumuzca yapılan çalışmalar; İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 10.maddesinin (d) bendi gereğince İlçemizde faaliyette bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşlarıyla paylaşılmış olup, farkındalık yaratılması konusunda hassasiyet gösterilmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here