İnce; “Geleceğin Türkiye’sini, Hep Birlikte Kuracağız!”

0
64

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce Belen İlçe teşkilatının düzenlediği dayanışma gecesinde önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belen İlçe teşkilatının düzenlediği dayanışma gecesinde önemli açıklamalarda bulundu. Geleceğin Türkiye’sini, hep birlikte CHP çatısı altında kuracaklarını söyleyen İnce; “Bir kişiyi küstürmek bir kişiyi kızdırma lüksümüz yok. Bu ülkede Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı sadece CHP’liler yok, başka partilere oy vermiş ama Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı milyonlarca insan var. Herkesi 6 okun altına davet edeceğiz” şeklinde birlik ve beraberli mesajı verdi.

Yol Ayırımındayız…

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarda bulunan İnce, Erdoğan’ı diktatöre benzeterek; “Bu diktatöre karşı çıkmazsak, direnmezsek cumhuriyetimiz, memleketimiz tehlikededir. Unutmayınız ki bu Başbakan, bu toprakları NATO toprağı yaptı. Özgürlüğümüz, umudumuz, pamuğumuz, portakalımız tehlikededir. Bunların gözünü kin, nefret, kibir bürümüş. Unutmayın ki; bu cumhuriyet, bu topraklar, bu devlet bir yol ayrımındadır. Ya emperyalistlerin jandarması olacağız, ya da başı dik onurlu yurttaşlar olacağız.

Bu ülkede bir zamanlar ‘doğan görünümlü şahin’ diye arabalar vardı. Bugün bu topraklarda Başbakan görünümlü padişah var. Diziyi beğenmiyor ‘durdurun’ diyor. Yazanı beğenmiyor ‘kovun’ diyor. Heykeli beğenmiyor ‘yıkın’ diyor. Kitabı beğenmiyor, ‘toplatın’ diyor. Öğrenciye beğenmiyor ‘coplatın’ diyor. İşçiyi beğenmiyor ‘gazlatın’ diyor. Çiftçiği beğenmiyor küfrediyor. Bu diktatörün marifetleri bununla da sınırlı değil” diye konuştu.

Her Şeyden Anlıyor…

Başbakan Erdoğan’ın her işten anladığına da işaret eden İnce; “Allah için yetenekli. 3’üncü boğaz köprüsü için helikoptere biniyor, ‘şuradan geçecek’ diyor, yüksek mimar oluyor. ‘En az 3 çocuk olacak, sezaryen da yasak, normal doğum olacak’ diyor. Bugünler 5’e çıkardı. Bir anda jinekolog oldu. 4+4+4 geldi, eğitim uzmanı oldu. Biz yıllardır ‘zam’ derdik, adını güncelleme yaptı. Dil uzmanı oldu. Cumhurbaşkanının görev süresine geldi, hukukçu oldu. En sonunda Hürrem’in ne giyeceğine karar verdi, konfeksiyoncu oldu. Şimdi en son noktada ‘beyaz ekmek yok, esmer ekmek’ dedi, diyetisyen oldu. Senin işin ekmeğin rengiyle uğraşmak değil. Senin işin ekmeği büyütmek, işsizliği çözmek!” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Kimseyi Küstürmeyeceğiz!

Memleketi seven herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğine de işaret eden İnce; “Bir kişiyi küstürmek bir kişiyi kızdırma lüksümüz yok. Bir oyla ne olur demeyin. Bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit bir memleketi kurtarır. Mustafa Kemal’in ruhuyla hareket edip karanlığa karşı koyacağız. Herkesin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız. Bu ülkede Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı sadece CHP’liler yok, başka partilere oy vermiş ama Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı milyonlarca insan var. Herkesi 6 ok’un altına davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gecede bir konuşma yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel de ilçede yapılan faaliyetlerle partiyi canlandırdıklarına işaret ederek, yemeğe katılımın oldukça yoğun olmasının da bunun canlı bir örneği olduğuna işaret etti. Yemeğe katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye teşekkür eden Yüksel; “Grup Başkan vekilimiz İnce ve beraberindekilere hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. CHP bayrağını dalgalandırmak ve partiyi büyütmek için daha fazla çalışacağız. Bu partinin neferi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Belen Kurtoğlu Restoranda gerçekleşen yemeğe, CHP Grup Başkanvekili İnce’nin yanı sıra, CHP Hatay Milletvekilleri, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP’nin Milletvekili adayları, Belen İlçe Yönetimi, Kadın Kolları üyeleri ve oldukça kalabalık bir partili grubu katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here