İlkay Akkaya Konseri ‘Müzik Şöleni’ne Dönüştü

0
545

ilkay akkaya1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Gençlik Kolları tarafından Grand Plaza’da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Gençlik Şöleninde sahne alan Özgün Müzik Sanatçısı İlkay Akkaya, katılımcılara müzik ziyafeti verdi. Konserde İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Sanatçı Akkaya’ya anı tabağı hediye etti.

Gençlik Şölenine, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Gökçe Pişkin, Gençlik Kolları MYK Üyesi Aykut Önal, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ilkay akkaya2

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen’in açılış konuşmasının ardından, PM Üyesi Gökçe Pişkin de söz alarak; “İskenderun, tarihin yaşandığı bir kent. Bu kentin kıymetini bilmek zorundayız. İç içe geçmiş tüm inançları ve kültürüyle Anadolu’nun ve Ortadoğu’nun minyatürü olan İskenderun’a sahip çıkmak zorundayız.  Kentler tarihin yaşam üssü olsa da bu kadimlik gençlerle yürür. Gençlik bir ülkenin, bir şehrin yaşamını sürdürmesinin en önemli unsurudur” diye konuştu.

Daha sonra sahne alan İlkay Akaya; “Her evlat bir güldür. Her ana bir gül yarası. Bu coğrafyadan, yakın zamanda 3 genç toprağa verdik Gezi olaylarında. Yaralananlar da oldu. Ülkemizde her hikâye, başka ömürlerde yeniden yazılıyor. Bu ülkede savaşın sürmesi için çabalayanlara, savaşı sürüncemede bırakanlara karşı bir arada, omuz omuza olmamız çok anlamlı” şeklinde konuşarak barış mesajları verdi.

ilkay akkaya3

Konsere katılan Akkaya’ya, Gençlik Kollarınca plaket verilirken, Belediye Başkanı Civelek’te, İskenderun fotoğrafının yer aldığı bir anı tabağı verdi ve konser için teşekkür etti. Küçük bir konuşma da yapan Civelek; “Gençlere kulak vermek gerekir. Gençlerimiz ne diyor; özgürlüğüme dokunmayın ve bizi sömürmeyin diyorlar. Gençlere kulak veren mutlaka yoluna devam eder, kulak vermeyen ise ya değişir ya da gider. Gençler değiştirecektir her şeyi” dedi.

Konuşmaların ve plaket töreninin ardından şarkılarını söyleyen İlkay Akkaya, eski ve yeni albümünden seslendirdiği türkülerle katılımcıları adeta büyüledi. Konser, gecenin geç saatlerine kadar coşku içinde gerçekleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here