İlk Zili Vali Lekesiz Çaldı

0
114

antakya okul açılış2013-2014 eğitim-öğretim yılı dün çalan zille başladı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen tören Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulunda yapıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, il genelinde 1.161 okulda yaklaşık 365.000 öğrencinin okulla buluştuğunu belirterek; “Hiç kuşkusuz ki insan hayatını en anlamlı kılan uğraş eğitim sürecidir. Zaman-mekan ilişkisini, yaşadığımız toplumu, kültürü, tabiatı, bilimi, sanatı, inançlarımızı, eğitimle tanır, anlamlandırır ve bu değerlerin hayat bulmasını yine aldığımız eğitimle sağlarız. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize mutluluklar ve başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de kısa bir konuşma yaparak; “Her işin başı sağlıktır ve eğitimde olmazsa olmazıdır. Bugün olduğumuzdan daha güçlü olmamızın yolu eğitimdir ve eğitime önem vermeliyiz. Her işin temeli sağlam olmalıdır. Daha güçlü bir eğitim inşa etmek için çalışıyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize ve aileleri olmak üzere, fedakar ve saygıdeğer öğretmenlerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ilk dersin zilini çalarak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını başlattı. Düzenlenen törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here