İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Projesi Hibe Desteği Kazandı

0
168

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Filtrecilik sektörüne kalifiye eleman yetişiyor” isimli SODES projesi hibe desteği kazandı.

Amacı istihdam edilebilirliğin artırılması, mesleki eğitim kurumları ile özel sektör işbirliklerinin arttırılması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması olan proje hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Proje ile İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan atölyelerde yoksul, sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan, işsiz, göç etmiş 15 bayan ve erkek kursiyere filtrecilik sektöründe iş bulabilecekleri ‘Plastik Enjeksiyon ve Filtrecilik’ eğitimi verilirken, işsiz 10 engelli kursiyere de filtrecilik sektörü dışında farklı işletmelerde de iş bulabilecekleri ‘Bilgisayarlı Tasarım’ eğitimi verilecektir.

Kursiyerlere eğitimler süresince günlük 15 TL ücret ödenecek olup, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR onaylı “Eğitim Sertifikası” verilecektir. Kursiyerlerin en az %20’si istihdam edilecektir. Başvurular İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde alınmakta ve kurslar 30 Ocak 2013 Çarşamba başlayacaktır.

Projemiz ile İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulacak atölyelerde kullanılmak üzere 3 adet torna tezgahı ve 5 adet bilgisayar alınmıştır. 

Projenin Hedefleri; İstihdam edilebilirliğin artırılması, İldeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün geliştirilmesi, Mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, Mesleki eğitim imkânlarının genişletilmesi, Toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması, Mesleki eğitim kurumları ile özel sektör işbirliklerinin arttırılmasıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here