İl Koordinasyon Kurulunun 2013 Yılı 1. Dönem Toplantısı Yapıldı

0
48

Vali Lekesiz; “Halkımız İle El Ele Her Türlü Olumsuzluğun Üstesinden Geleceğiz”

İl Koordinasyon Kurulunun 2013 Yılı I. Dönem Toplantısı Hatay İl Özeli idaresi çok amaçlı salonunda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında gerçekleştirildi. İlçe kaymakamları, belediye başkanları, resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılım gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Lekesiz, hoşgörü ortamına değindi. Vali Lekesiz; “Binlerce yıldır sahip olduğumuz güçlü hoşgörü ve eşsiz medeniyet birikimi neticesinde halkımız ile el ele vererek, birbirimizi sevmenin verdiği güçle her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğimize olan inancım çok güçlüdür” dedi. Vali Lekesiz, ilimiz insanının sahip olduğu bu huzur ve güven ortamını ilelebet devam ettirecek genç nesilleri, bu bilinç ve sorumluluk duygusu ile yetiştireceğini bildiğini de dile getirdi.

Hatay 16 İlin Yaptığı Kadar İhracat Yapmıştır

Dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler ışığında, ilimizin mevcut yerel dinamiklerinin ekonomik kalkınmamız ve bölgesel gelişme sürecimiz açısından ortaya koyacakları performans ve yapacakları katkıların büyük önem taşıdığının altını çizen Vali Lekesiz; “Çünkü yerel ekonomiler, günümüzde artık küresel ekonomide bir güç merkezi olarak yer almaktadır. Dünya genelinde var olan yerel ekonomiler arasındaki rekabet, gelişen strateji ve politikalar ile bölgesel ekonomilerin gelişme performansını da belirlemektedir. Bu noktadan bakıldığında ilimizin bölgesi içerisindeki rekabet gücü, ülkemizin kalkınmasına vereceği katkı ve ilimiz halkının zenginleşerek daha müreffeh bir geleceğe ulaşması konusunda önemli bir dayanak olmaktadır. İlimiz kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, gelişme ve büyüme hedeflerine ulaşmak konusunda sürdürülebilirliğinin sağlanması ve rekabet edebilme gücünün artırılarak kalıcı bir hale getirilmesi de çok büyük bir öneme sahiptir. Hatay, Trabzon ve Ordu illeri hariç Karadeniz bölgesindeki 16 ilin yaptığı kadar ihracat yapmıştır” dedi.

Komşumuzdaki Sıkıntılar Sona Ersin Diliyoruz!

Komşumuzdaki sıkıntıların bir an önce sona ermesi dileğinde olduklarını ifade eden Vali Lekesiz, komşudaki sorunların sona ermesinin Hatay’ın üretim, ihracat ve turizm konularında gerçekleştirdiği başarıları ikiye, üçe hatta beşe katlaması demek olduğunu dile getirdi.

Hatay’ın sahip olduğu jeopolitik konumu, tarihi birikimi ve ekonomik zenginlikler bakımından karşılaştırıldığında dünyadaki ender yerlerden biri olduğunun açıkça görüldüğünü sözlerine ekleyen Vali Lekesiz; “İlimizin ticaret ve üretim potansiyelini daha da verimli hale getirmek için elbirliği içerisinde çalışmalarımız sürecektir. Bu konuda oluşturduğumuz stratejik eylem planları en büyük kılavuzumuz olacaktır. Baş döndürücü bir hızla değişen dünya şartları yeni fırsatları da beraberinde getirmektedir. Bu fırsatlardan fayda sağlamak ve her anlamda kalkınma idealini gerçekleştirmek için sorumluluklarımızın bilinciyle, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha fazla çalışmalıyız. Son yıllarda ciddi bir kalkınma ve gelişme sürecine giren ilimizi her anlamda daha iyiye, daha güzele taşımak en büyük hedefimizdir” diye konuştu.

2012 yılında yapılan ve 2013 yılında yapılacak işler ve yatırımlar hakkında bazı bilgiler veren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “2012 yılında sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak bitirilen yollarımızın 2013 yılında ise BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) kaplama, diğer bir ifade ile beton asfalt yapımlarına başlanacaktır. Hükümetimizin uyguladığı ulaştırma politikalarının sonucu olarak, İlimiz bölünmüş yol ağına 2012 yılı itibari ile yapılan 47,5 Km’lik ilave neticesinde 347.4 km bölünmüş yol ağına sahip olunmuştur” dedi.

İlimiz açısından hayati öneme sahip Reyhanlı Barajı’nda %37 fiziksel gerçekleşme sağlandığını söyleyen Vali Lekesiz, Antakya ve Samandağ İlçeleri ile civarındaki beldelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Büyük Karaçay Barajı’nda çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve iş kapsamındaki Sulama Projesi ve İçme suyu İsale Hattının ihalesinin 24 Ocak 2013’te içerisinde yapılacağına dikkat çekti. Vali Lekesiz; “GAP kapsamına alınan ve Kırıkhan ve Hassa civarında 35 bin hektar alanın sulamasını sağlayacak Orta Ceyhan Menzelet Projesinin planlama revizyon ihalesi yapılmış olup, projede çalışmalar devam etmektedir. Bu barajların faaliyete geçmesiyle birlikte ilin tarımsal ürün deseninde değişim sağlanacak, artan tarımsal üretim değeri ilimiz ekonomisine önemli katkı yapacaktır” dedi.

Turizm Açısından Yeterli Ziyaretçi Sayısına Ulaşamadık

Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Hatay’ın turizm açısından yeterli ziyaretçi sayısına ulaşamadığını ifade eden Vali Lekesiz, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve Hatay’ın hak ettiği ziyaretçi sayısına ulaşması için çaba gösterildiğini vurguladı. Vali Lekesiz; “Tarihi, kültürel mirası ve iklimi ile turizmde önemli bir potansiyele sahip ilimizin, turizm sektöründen alacağı payın arttırılarak “sosyokültürel özelliklerimiz ile kültür ve inanç turizminde dünya markası olmak” vizyonuna ulaşmak üzere başlanılan Kültür ve Turizm sektöründeki önemli projelerin hayata geçtiği malumlarınızdır. İlimizin yakın siyasi tarihi açısından önem taşıyan Valilik Binamızın Restorasyonu da bu kapsamda bitirilmiştir. Envanterindeki mozaik eser sayısı bakımından Dünyanın en büyük mozaik müzesi olacak Hatay Mozaik Müzesi Yapım İşi 7 Temmuz 2013’te bitirilerek hizmete alınacaktır. Daha önce tamamlanan Hıdırbey-Musa Ağacı Çevre Düzenleme Projesine ek olarak yürütülen Defne yolu Projesi de bir ay içinde bitirilecektir.  Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Habib-i Neccar Camii Meydan Düzenlemesi, Şenköy Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları, Müze yapımları, Payas Kalesi Restorasyonu Yapım İşi, Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Restorasyonu ve İlk Kurşun Müzesi gibi il genelinde değişik kurumlar tarafından yürütülen yaklaşık 60 adet proje üzerinde çalışılmaktadır” dedi.

Spor’da da Yatırımlar Sürüyor

Spor alanında yapılan yatırımlara da değinen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Reyhanlı Stadı tamamlanmış, Antakya Stadı Kapalı Tribün İnşaatı ise 20 Ocakta bitirilecektir. Antakya, Erzin ve İskenderun’a Gençlik merkezleri yapımı için ihaleler yapılmıştır. Belen’e 500 kişilik spor salonu 30 Ocak’ta ihale edilecektir. Altınözü’nde sentetik yüzeyli, hassa Ardıçlı’da çim yüzeyli futbol sahaları hizmete alınmıştır.  2013 yılında ise Antakya’da uluslararası normlara uygun 25.000 Kişilik Stadyum, 1.000 Kişilik Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 4.000 Kişilik Spor Salonu, Atletizm Sahası, 1.000 Kişilik Jimnastik Salonu, Buz Pateni Salonu, 500 Kişilik Spor Salonu ve 2 adet Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası, Kırıkhan’da Gençlik Merkezi, Hassa’da Spor Salonu ile 1 adet Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası Samandağ’a 1 adet Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası olmak üzere toplam 129 milyon 420 bin TL bedelli işlerin yapımına başlanması hedeflenmiştir” dedi.

Bu yatırımların yanı sıra, hayırseverlerin örnek davranış göstererek kamu yararına yaptırdıkları eğitim amaçlı, bağış niteliğindeki yatırımlar da mevcut olduğunu söyleyen Vali Lekesiz, bu vesile ile hayırseverlere minnet ve takdirleri sundu.

Vali Lekesiz konuşmasının konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Halkımız hizmetin en iyisine layıktır düşüncesiyle, Devletimizin tüm olanaklarını vatandaşa ulaştırmak üzere, şeffaflık, dürüstlük, tarafsızlık, kamu yararını gözetme ilkelerini gözeterek yaptığımız çalışmalarda bu güne kadar sağladıkları ve bundan sonra sağlayacakları katkılar için başta Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, Daire Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ederim.”

 Toplantıda daha sonra resmi kurum ve kuruluş temsilcileri 2012 yılında yaptıkları yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgiler verdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here