İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının Üçüncüsü Yapıldı

0
48

istihdam toplantısı1“Yapıcı bir Anlayışla Çalışmalarımızı Yürüteceğiz”

2015 yılının üçüncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın başkanlığında yapıldı.

 Antakya Şehir Kulübü’nde yapılan toplantıya; Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ve İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

 Hatay’daki istihdamın geliştirilmesi hususunda alınacak kararlar, yapılacak uygulamalar konusunda İl İstihdam Kurulu olarak değerlendirmeler yapmak üzere toplantı yapıldığını ifade eden Vali Topaca; “Özellikle mesleki eğitimle ilgili açılacak branşlar veya ihtiyaç kalmayan branşların kapatılması dahil, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak mesleki kursların karara bağlanması gibi maddeleri görüşmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bundan sonraki dönemde uygulamanın nasıl devam edeceğini, hangi alanlarda kursların açılacağını, hangi alanlarda istihdamı geliştirecek eğitimlerin yapılacağını görüşeceğiz” dedi.

Kurumlar bünyesinde toplum yararına çalışma projelerinin uygulaması, iş güvenliği denetimleri ile ilgili hususları da bu toplantıda değerlendireceklerini belirten Vali Topaca; “İlimizde düzenlenen istihdam fuarıyla ilgili de bir değerlendirme yapacağız. Geçen yıl Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde yapılan fuarın bu yıl nerede ve nasıl yapılacağını bu toplantıda karara bağlayacağız. İstihdam garantili olarak açılan kurslarımız var. Firmaların talep ettiği bu kursların durumunu da toplantımızda değerlendireceğiz. Ben bu toplantının Hatay ilimize, iş arayan gençlerimize, mesleki eğitim gören ya da görecek olan çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Buradan çıkacak kararların onların gelecek ile ilgili planlarını, hedeflerini uygulama ve gerçekleştirme konusunda onlara yol göstermesini temenni ediyorum. Bu hususta yapıcı bir anlayışla gerekirse gençlerimiz ve çocuklarımızın da fikirlerini almak suretiyle bu çalışmalarımızı yürüteceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

istihdam toplantısı2

Hatay Valisi Ercan Topaca’nın açılış konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık 2015 yılının ilk altı aylık döneminde yaptıkları çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yaptığı sunumda Bulanık; “2014 yılı aynı dönem kayıtlı işsiz sayısı 21.618 iken, cari yılda 2014 yılının aynı dönemine göre başvurularda %1,6 azalma yaşanarak 21.251 olmuştur. 2014 yılı aynı dönem işe yerleştirme sayısı 1.287 kişi iken, cari yılda 2014 yılına oranla %99 artış yaşanarak 2.482 kişi olmuştur. 2014 yılı aynı dönem meslek edindirme kursları kursiyer sayısı 155 kişi iken, cari yılda 2014 yılı aynı dönemine göre %107 artış sağlanarak 321 kişi olmuştur. 2014 yılı aynı döneminde işbaşı eğitim programlarında istihdam edilen kişi 185 iken, cari yılda 2014 yılının aynı dönemine göre % 76.2 artış meydana gelerek 326 kişi olmuştur.Toplum yararına gerçekleştirilen programlarda ise 01.02.2015-15.06.2015 tarihleri arasında 400 kişi faydalanmış olup 01.04.2015-30.09.2015 tarihleri arasında devam eden programlar kapsamında 2000 kişi faydalanacaktır” dedi.

Diğer gündem maddelerinin ele alınması ve karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden toplantının sonunda Vali Topaca, istihdama dahil olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın oturarak yapabileceği bir işe girebilmeleri için yapılabilecek çalışmalar kapsamında bazı değerlendirmelerde bulundu. Engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitime hazırlanması konusunda yapılan projelerin arttırılarak onlara destek olunması gerektiğini ifade eden Vali Topaca, engelli vatandaşlarımıza kendi işlerini kurabilmeleri ve kendi projelerini üretebilmeleri konusunda de her türlü desteğin sağlanacağını ve tüm bu çalışmalar için bütün engelli derneklerinin bir araya getirilmesi gerektiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here