“İktidara Geldiğimizde Faşizan Kapatmalara Hayır Diyeceğiz”

0
70

chp gökhan günaydın1Kentimize Gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Büyükşehir ve Yerel Yönetimler İle İlgili Partisinin Düşüncelerini Anlattı…

İskenderun Belediye Meclis Salonunda, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Edipoğlu, Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve çevre belde belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri, çok sayıda muhtar ve partililerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Büyükşehir ve yerel yönetimler ile ilgili partisinin düşüncelerini dile getirdi.

Yerel yönetimlerin 3 kademeli bir yönetim mekanizması olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Günaydın; “Bunlar İl Özel İdaresi, Belediye ve muhtarlıklardır. 30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir ilan edilen iller buna Hatay’da dahil, İl Özel İdareleri seçmeyecek. Çünkü İl Özel İdareler kapatılıyor. Ayrıca, çok sayıda belde belediyeleri de halka danışmadan, görüşlerini almadan kapatılıyor. Oysaki belediyelerin açılmasında kapatılmasında tek yetki belde halkındadır. Yasalarda bunu söylüyor. AKP belediyeleri kapatarak, mahalleye dönüştürürken referandum yapması gerekirdi. Yapmaları konusunda da görüş ortaya koyduk ama yapmadılar. Nüfusu 750 bini aşan yerlerin büyük şehir olmasına CHP olarak bizde tarafız! Hatay’ın Büyükşehir olması doğrudur fakat il özel idaresi ve belde belediyelerin kapatılması yanlıştır” dedi.

chp gökhan günaydın2

Köylünün mallarının elinden alınacağını hatırlatan Günaydın; “30 Mart sonunda köylerdeki ortak mallar bağlandıkları belediyelere devredilecekler. Cüzdan çalmak yan kesicilik, bıçakla adamın parası almak gasp deniliyor. Köylünün malını yasayla alıyorsun. Bunun adı nedir? Bunun adı ne onu bizde bilmiyoruz. Köy konağı ve tarım alanları ellerinden almaya ne hakları var!” diye konuştu.

İnanç temelli bölgelerin ayrıldığına işaret eden Günaydın; “Hatay büyük şehir yapılırken, bazı yeni ilçeler belirlenirken, inanç temelli olmak üzere bazı bölgeleri ayırdılar. Hatay’da da bu bilinçli ve Adalet Bakanının bilgisi dahilinde yapıldı. Bunun aksini kimse bana inandıramaz!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, parti olarak yerel seçimlere hazırlandıklarını ifade ederek; “CHP yerel seçimlere hazırlanıyor. Belediye başkanlığını aldığımız yerlerde, belde belediyelerin yerleri ilçe belediye hizmet birimi olarak halka hizmet edeceklerdir. Levhalarını da saklayarak muhafaza edeceğiz. Genel seçimlerde de iktidara geldiğimizde faşizan kapatmalara hayır diyeceğiz ve o levhaları törenle geri yerine astıracağız. Köyün ortak malı da o köylüye geri iade edilecektir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de en gerçek seçimlerin muhtarlık seçimleri olduğunu belirten Günaydın; “Siyasi partiler muhtar adayı gösteremiyorlar. Aday oldukları bölgede nutukta atamazlar. Çünkü herkes onun ne yaptığını ve nasıl biri olduğunu biliyor. O nedenle muhtarlarımızın, il ve belediye meclis üyeleri ile valinin karşısında ricacı durumuna düşmemelidirler. Muhtarların il genel meclisinde veto konumuna çıkartılmaları gerekir. İstedikleri zaman belediye başkanı ile rahatça konuşabilmelidirler. Biz muhtarlara önem veriyoruz” dedi.

Paylaş
Önceki haberAkil İnsanlar Hatay’da!
Sonraki haber

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here