İkizoğlu; “Cumhuriyetin Işığı Bu Karanlıkları Dağıtacaktır”

0
135

cumhuriyet kadınları4Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı İkizoğlu; “Cumhuriyetin Işığı Bu Karanlıkları Dağıtacaktır”

İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Kurucu Başkanı Şerefnur İkizoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamasında 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlara değinen İkizoğlu; “19. Milli Eğitim Şurası’nda eğitim adına soran, sorgulayan bilim adına bir karar çıkmadığı gibi sorunlara yeni sorunlar eklenmiştir. Şura’da alınan kararlar laik, demokratik ve kamusal eğitime saldırı niteliğinde olmuştur. Biz Cumhuriyet Kadınları olarak Şura’da alınan şuursuz kararları tanımıyoruz. Bilimi kuşatma altına alan, sözde eğitimci geçinen şeriatçı, dinci kesim Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit koymuştur” dedi.

Osmanlıcanın ders olarak okutulması kararını da eleştiren İkizoğlu; “Şura gündeminde karma eğitimi kaldırma girişimleri şimdilik ertelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı olabilecek tepkilere karşı bunun yavaş yavaş gerçekleştirileceğinin sinyalini vermiştir. Ayrıca Osmanlıcanın İmam-Hatip Liselerinde zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak gösterilmesi kararı da eğitimin gerici bir yapıya bürünmesi için yapılmaktadır. Milli Eğitim Şura’sı aldığı bu şuursuz kararlarla artık fiilen milli olmaktan çıkmış ve ümmetçi bir hal almıştır” diye konuştu.

cumhuriyet kadınları5

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün, türbanlı bir öğrenciyi derse almama gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan İkizoğlu; “Oysa Renan hoca bir kumpasa kurban gitmiş ve üniversite içi soruşturmaya konu olabilecek bir durumla hapse atılmıştır. Cumhuriyeti savunan, aydınlanmayı savunan Renan hocamızın yanındayız, verdiği mücadelenin destekçisiyiz.

Ey karanlığa sürüklenmek istenen Türkiye’mizin aydınlık yüzleri, cumhuriyetin ışığı bu karanlıkları dağıtacaktır ve Türkiye yeniden aydınlanacaktır. Ey cumhuriyet kadınları, birinci vazifemiz Türk Cumhuriyetini, Türk İstiklalini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here