İKEM’den Duygulandıran Oratoryo  

0
152

ikem koleji23İskenderun’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlama programları çeşitli etkinliklerle devam etti. Özel İKEM Koleji’nin hazırladığı ‘Çanakkale Şehitleri Temalı’ oratoryo gösterisi büyük beğeni toplarken duygu dolu anlar yaşattı.

İskenderun Özel İKEM Koleji konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Mutluhan Algür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan programda açılış konuşması yapan İKEM Koleji Tarih Öğretmeni Yusuf Eray Ayar, Çanakkale’de, azgın son haçlı ordularının en şiddetli şekilde saldırdığı, mermilerin havada çarpıştığı tarihin kaydettiği en büyük insan kıyımının yaşandığı kara savaşlarının yapıldığını belirterek; “Gelibolu Yarımadası’nda Türk Askeri büyük kahramanlıklar göstererek düşmanı bir kez daha mağlup etti. Gerçekten de Çanakkale’de binlerce güneş batmış, o yıl bazı liseler mezun verememiş, memleketin bütün yetişkin evlatları dağları taşları dolduran şehit gövdelerine dönüşmüştür.

ikem koleji24

Mehmetçiklerimiz hayatlarının baharında öleceklerini kesin olarak bildikleri halde Kuran okuyarak şahadet getirerek ölüme, şahadet şerbetini içmeye gittiler. Kahraman şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek istiyorsak onların canları ve kanları pahasına bize emanet ettiği bu kutsal vatanı ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışalım. Tarihimize milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından İKEM Koleji lise öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Şehitleri temalı oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı. Öte yandan, okul bahçesine Çanakkale şehitliğinin çalışmasını yapan öğrenciler protokol mensupları tarafından tebrik edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here