İKEM’de “Pi” Günü Kutlamaları!

0
662

ikem koleji24İKEM Koleji, “Pi Günü”nü okulun çeşitli alanlarında öğrencileri ve öğretmenleriyle kutladı. Renkli etkinliklerin gerçekleştirildiği kutlamalarda öğretmen ve öğrenciler keyifli dakikalar yaşadılar.

İKEM Koleji Matematik zümresi ve Görsel Sanatlar zümresi işbirliğiyle 14 Mart’ta, matematik sabiti Pİ sayısı anısına kabul edilen ‘Pİ Günü’ nedeniyle İKEM Kolejinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Salkın, Matematik Öğretmenleri Arzu Altunbaş Andaç, Ela Çelik ve İlkem Ergüven’in önderliğinde öğrencilerin de katılımıyla keyifli etkinlikler gerçekleştirildi.

ikem koleji25

Etkinliklerde farkındalık yaratmak adına paylaşım saatinde okul öğrencilerinin ve velilerin katılımı ile pasta kermesi de düzenlenirken, pi pastaları da satışa sunularak sosyal sorumluluk projesine destek verildi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4. sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu birbirinden lezzetli ve değişik görüntülere sahip pi kurabiyeleri de projeye destek amacıyla satışa sunuldu. Ayrıca Sanat ve Matematik diyerek renkli t-shirt boyamaları Pi afişleri ve posterleri, zeka oyunları ile öğrenciler etkinliklere renk kattılar.

İKEM Öğrencileri, son olarak hazırladıkları “Sizce pi sayısı ne demektir? Peki, pi olmasaydı ne olurdu?” sorularıyla okulun çeşitli bölgelerinde öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerle röportajlar gerçekleştirerek bu yapılan röportajları okulun konferans salonunda öğrencilere ve öğretmenlere sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here