İkem Koleji’nde 1. Bilim Şenliği!

0
293

ikem koleji8İskenderun Özel İkem Koleji dün başlayan “1. Bilim Şenliği” yarın son bulacak. Yaratıcı güçlerini rehber öğretmenleri eşliğinde hayat bulduran öğrenciler, projelerini sergilemenin mutluluğunu öğretmenleri ve velileriyle birlikte doyasıya yaşadılar.

Projenin açılışını İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun Eşi Zeliha Su yaptı. Açılışta konuşan Zeliha Su, bilim şenliğinde emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Bizim öğrencilik dönemimizde bu araç ve gereçler depoda kilitli olurdu ve onlara sadece uzaktan bakardık. Günümüzde ise onlar çocuklarımızın elinde geziyor” dedi.

ikem koleji9

Daha sonra söz alan Özel İkem Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Emine Çirkin ise şenliğin ana temasının ‘Toprak’ olduğuna işaret ederek; “İlk kez bilim şenliği düzenliyoruz. Biliyorsunuz çocukların doğasında merak, gözlemlemek ve araştırmak vardır. Bizde doğa ile ilgili yöneltilen sorulara doğru cevabı verebilmek için böyle bir proje gerçekleştirdik. Kısaca çocuklarımızın merakını hedef aldık küçük ve hatta anasınıfı için bilim atölyesini kurduk. Ana temamız toprak. Bu yıl hazırlanan çalışmalarda her sınıf kendi projesini hazırladı.

ikem koleji10

Bilim şenliğine bazı öğrencilerimizde ferdi olarak hazırladıkları projelerini de sundular. Bizler özellikle öğrencilerin bilim konularını yaşayarak öğrenmelerini hedef aldık. Onları evrensel birey olarak yetiştirmek ana hedefimizdir. Okullumuz bu konuda gerekli koşul ve donanıma da sahiptir. Ayrıca okulumuzda gezici tır üzerinde bilim istasyonu kurduk. Bundan öğrencilerimiz faydalanacağı gibi, bu bilim tırını diğer okullarımız ve öğrencilerimizle paylaşacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here