İKEM, Goethe Realschule Plus Kardeşliği Perçinleşti

0
314

ikem koleji1İkem Koleji İlkokul/Ortaokul Müdürü Galip Şener ve Proje Koordinatörü Almanca Bölüm Başkanı Ayşe Aral, beş günlük Almanya’nın Frankfurt Koblenz şehrinde, “Willkommen Türkei” projesinin 4. ayağı olan değerlendirme toplantısına katıldı.

Kültürlerarası ortak ritim duygusunun geliştirilmesi amacıyla aralarında Özel İkem Koleji’nin de yer aldığı, “Willkommen Türkei” (Hoş geldin Almanya!) projesi kapsamında ORFF eğitim modelini desteklemek amacıyla yazılmış olan çalışmanın dördüncü ayağının toplantısı Frankfurt Koblenz şehrinde yapıldı.

ikem koleji2

Proje Koordinatörü Almanca Bölüm Başkanı Ayşe Aral ile toplantıya birlikte katılan İkem Koleji İlkokul/Ortaokul Müdürü Galip Şener, Proje; dilin kültürüyle birlikte öğrenildiğinde bireyde kalıcılık sağladığını, yaşayarak öğrenmenin bilgiyi beslediği ve farklı kültürlerden insanlarla iletişimin yeni bakış açıları kazandırdığını söyledi.

Frankfurt Koblenz’deki toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Galip Şener; “Proje ortağı okulun yetkilileriyle bir araya geldik. Yerinde incelemeler yapıp, karşılıklı görüşmelerden çok verimli bir sonuç aldık. Goethe Realschule Plus ile kardeşliğimiz onaylanmıştı. Bundan sonraki yıllarda karşılıklı öğrenci değişim programının okulumuzda rutin olarak devam etmesini resmileştirdik” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here