İHD, ‘Savaş’a Hayır’ Dedi

0
97

ihd açıklama6Selçuk; “Siyasi Çıkarlar Uğruna Halkalara Bu Kadar Büyük Bir Faturanın Ödetilmesi İnsanlık Adına Bir Utançtır”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu Boyacılar Parkında bir araya gelerek, ülkede artan terör olayları nedeniyle bir açıklamada bulundular.

Dernek adına açıklamayı İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk yaptı. Ülkemizin, unutmaya çalıştığı bir süreci yeniden yaşamaya başladığını ifade eden Selçuk; “Her gün çatışma ve ölüm haberleri ile uyanmaya başladık. Anaların yüreği ağzında, her çalan telefon sesinden korkar oldular. Üstümüzde uğursuzluk bulutları gezmeye başladı. Bu ülkenin en üst düzeydeki yöneticileri bize ölüm vaat eder oldular. En güçlünün kim olduğunu dosta düşmana gösterme hezeyanı içerisinde bizlere ölümleri alkışlatma çabası içerisindedirler” dedi.

Daha birkaç ay önce bu ülkede artık kan dökülmeyeceğine dair toplantılar yapıldığını, savaşsız çatışmasız bir yaşam vaat edildiğini hatırlatan Selçuk; “2015 yılının ve belki de Kürt sorununun demokratik çözüm sürecinin en önemli gelişmesi, 28 Şubat 2015 Dolmabahçe deklarasyonu olmuştur. Denilebilir ki bu deklarasyonla birlikte sorun barışçıl olarak ve demokratik zeminde çözülebilecekti. Cumhurbaşkanı ve Hükümet devam eden bir süreci kendi siyasi çıkarlarına hizmet etmemesi nedeniyle durdurmuş ve seçim gecesinden itibaren erken seçimi gündeme getirmiş ve bunun hazırlığına girişmiştir. Yaşanılan çatışma sürecinin artık başkanlık sistemine gitmek için bir yol olarak benimsendiği herkesçe değerlendirilmektedir. Yapılan koalisyon görüşmelerinin de süreci tamamlama ve seçime gitmek için bir yol olduğu ortaya çıkmaktadır. Siyasi çıkarlar uğruna halkalara bu kadar büyük bir faturanın ödetilmesi insanlık adına bir utançtır” şeklinde konuştu.

İnsan hakları savunucuları olarak çağrıda bulunan Selçuk, devletin, askeri ve siyasi operasyonlarını derhal durdurması, uyguladığı şiddeti sona erdirmesi; insan haklarını ihlal eden kamu görevlilerine uyguladığı cezasızlık politikasına ve uygulamasına son vermesi gerektiğini vurguladı. PKK’nın da ateşkesi muhafaza etmesi ve misilleme eylemleri yapmaması, silahlı eylemlerini sona erdirmesi gerektiğini kaydeden Selçuk; “Türkiye, Suriye politikasını değiştirerek, Suriye/Rojava kantonları ile iyi komşuluk ilişkilerinin gereğine göre davranmalı, cihatçı örgütlere karşı etkili mücadele yürütmelidir. Barış ve Çözüm Süreci 28 Şubat 2015 Deklarasyonuna bağlı kalınarak devam ettirilmelidir. Siyasal iktidar için halkalara bu kadar ağır bir bedel ödetmekten vazgeçilmelidir” dedi.

İstanbul merkezli başlatılan Barış Bloğu çalışmasının İskenderun’da da sürdürüldüğünü belirten Selçuk, bu konuda duyarlı bütün kurum ve kişilere çalışmaya destek vermeleri için çağrıda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here