İhanet!

0
108

Bu düpedüz İhanet!

Bu İskenderun’a yapılan en büyük ihanet…

Yıkmayın dedik olmadı, dinletemedik. Yapmayın, tarihi stadı ortadan kaldırmayın dedik yine olmadı bir türlü dinletemedik. Hep bildikleri okundu. Neymiş efendim yeni stadın ihalesi yapılmış. Neymiş efendim eski stadın yeri Millet Parkı olacakmış.

Tamam, peki yenisini yapmadan, daha doğrusu bitirmeden eskisine dokunmayın dedik yine olmadı, yine dinletemedik.

Aklın yolu ‘BİR’dir ama siz bu sorunun neticesinde ‘BİR’ cevabını bile bulamadınız ve eninde sonunda İskenderun’daki spor kamuoyunu Antakya’ya mahkûm ettiniz.

Şimdi büyük mücadeleler sonunda 2. Lige çıkan İskenderunspor’umuz maçlarını 60-65 kilometre ötedeki Antakya Stadında oynayacakmış. Karar böyle alınmış.

Önceleri 5 Temmuz Stadımızın hemen yanı başındaki ‘yan sahada’ düzenleme olacaktı. Hemen stadın yanı başıydı. Olmadı! Daha sonra İskenderunspor’umuzun maçlarını Sarıseki’deki statta oynamasına karar verildi. Yine de ilçemiz sınırları içindeydi. Tribünler yapılmaya başlandı, bu kez inşaat yetişmedi.

Sonuç olarak Turuncu-Mavili takımımız, maçlarını oynaması için Antakya’ya, Antakya Stadına taşınacak. Bunun adı ihanet değil de nedir? 2’ci Lige çıkan takımımız şimdilerde statsız, çünkü elimizde olanı da kaybettik!

Projeler anlatılırken, hep Galatasaray’ın Stadı örnek verildi. Galatasaray’ın maçlarını oynadığı stadı da yıkılmış, bunda ne varmış? Evet, ama Galatasaray’ın oynadığı stat yenisi yapılmadan yıkılmadı. Ancak önümüzde başka bir örnek de var. Fenerbahçe Stadı! Fenerbahçe’nin Stadı da maçlar oynanırken yenilendi ve tamamlandı… Tribünler tek-tek yıkıldı ve yeniden yapıldı. Kulübe hiçbir zarar gelmeden…

Stadımızın elimizden yok edilmesine sebep olanlara ne desek artık bilemedim. Şimdilik konuya bir nokta koyalım ama üç nokta…

İlyas Edip TERBİYELİ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here