İçme Suyu Şebeke Döşeme Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

0
105

bld-şebekeİskenderun’un yeni içme suyu şebeke döşeme çalışması, aralıksız devam ediyor. Yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışması Piri Reis, İsmet İnönü, Mustafa Kemal, Numune, Gürsel, Meydan, Pınarbaşı, Barbaros, Cumhuriyet mahallelerinde tamamlandı.

Çalışmalar, Süleymaniye, Savaş, Çay, Sakarya, Modern Evler, Yunus Emre, Güzelçay (Akçay), Fatih Sultan (Orhantepe) mahalleleri ile sanayide devam ediyor.

İçme suyu şebeke döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “İskenderun’da su sorununu kökten çözecek çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. Yeni içme suyu şebekemizde içebilmek bir yana kullanılamayacak durumdaki suyun yerine, musluktan içebileceğimiz, sürekli akan, temiz ve sağlıklı suya kavuşuyoruz. Musluktan akan suyu içeceğiz. Uzun ömürlü, sağlığa zararlı hiçbir madde içermeyen, patlamayan ve yeraltında arıza vermeyen, yüksek basınca ve depreme dayanıklı ductil borularla yenilenen şebekemizde eski su şebekesinden kaynaklanan sıkıntılar, sorunlar, maddi kayıplar yaşanmıyor. Su kendi basıncıyla üst katlara kadar çıkıyor” diye konuştu.

Yeni şebekenin döşendiği yerlerde su tesisi bağlantı ücreti ile ilgili basında yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Civelek, “Halkımız yanıltılmaktadır. Su bağlama ücreti yeni bir uygulama değildir. 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu’na dayanan ve her zaman yürürlükte olan yasal bir uygulamadır. Yeni içme suyu şebekesinden su bağlantı ücreti, eski şebekedeki bağlantı ücretinden daha düşüktür. KDV dahil 520 liralık meblağ 24 eşit taksitle ödendiğinde ayda 21 liraya tekabül etmektedir. Bu para bir ev ya da bir işyerinden her ay damacana suya ve bina girişindeki pompaların üst katlara su basması için harcanan elektrik enerjisine ödenen paranın yarısı bile değildir. Yeni su şebekesi, çok uzun yıllar halkımızın hizmetinde olacak. Bu yönetim ve meclis, bu hizmetiyle İskenderun halkı tarafından her zaman hatırlanacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek son olarak; “Altyapı çalışmaları çok meşakkatli bir iştir. İskenderunlu hemşerilerime gösterdikleri sabırdan dolayı yürekten teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here