İçme Suyu Arıtma Tesisi ne Zaman Bitecek?

0
369

kamil turan açıklama8Su Şebeke Çalışmaları Bitiyor. İçme Suyu Arıtma Tesisi ne Zaman Bitecek?

Bedeli İskenderun Belediyesi tarafından verilmesine karşın, 2011/11026 kayıt numarası ile ve 08.03.2011 tarihinde ihaleye çıkarılan İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisleri İnşaatının, bugüne kadar halen bitirilememesi kafalarda soru işareti bıraktı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız CHP İskenderun Belediyesi Grup Başkan Vekili Kamil Turan, İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili Bakan Veysel Eroğlu’nun ‘Başbakanımız 12.12.2012 saat 12.00’de açılışını yapacak’ sözünün havada kaldığını, verdiği sürenin üzerinden sekiz ay geçtiğini belirtti.

İskenderun’da kamuoyu ve muhalefette olan bazı belediye meclis üyeleri, her fırsatta içme suyu şebeke çalışmasından dolayı toz ve yollarda oluşan çukurları dillendiriyor. Oysaki özellikle meclis üyelerinin gündemde tutması gereken konu içme suyu arıtma tesisinin ne zaman bitirileceği olmalı. Öyle ki içme suyu şebeke çalışmalarının tamamlanması halinde bile, İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girmez ise vatandaş musluğundan su içemeyecek!

Verilen Sürenin Üzerinden 8 Ay Geçti

Daha önce meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmalarında konuyu dillendiren CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan ile yine konu hakkında görüştük. Şehir içi içme suyu inşaatının İskenderun Belediyesi tarafından ihale edildiğinin ve bugüne kadar ana hatlarda yüzde 90, şebeke (apartman) bağlantısının da yüzde 70’inin tamamlandığını söyleyen Grup Başkanvekili Turan, ancak İçme Suyu Arıtma Tesisinin henüz hazır olmadığına dikkat çekti.

Beklenmedik bir gecikme olmaz ise, Aralık ayında içme suyu şebeke çalışmasının tamamlanmış olacağını dile getiren Meclis Üyesi Turan; “Ancak bu projenin en önemli ayaklarından bir olan içme suyu arıtma tesisi henüz tamamlanmadı. İçme suyu arıtma tesisi bildiğiniz üzere bedeli İskenderun Belediyesinin bütçesinden karşılanmaktadır. DSİ tarafından ihale edilip, DSİ tarafından denetlenmektedir. Ancak her ne hikmetse Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun Ocak 2012’de Hatay ziyaretinde söylediği, ‘Başbakanımız 12.12.2012 saat 12.00’de açılışını yapacak’ sözü havada kaldı. Sayın bakanımızın verdiği süreden bu yanan sekiz ay geçti.

İktidar Hizmetleri Yarım Yapıyor

Bu geçen süreye rağmen tamamlanamaması, Ararlık ayında biz su şebeke çalışmasını bitirsek dahi vatandaşın musluktan akan suyu içemeyeceği anlamına geliyor. Tüm dünyada içme suyu çok önemli bir hizmettir. Bu hizmetin iktidara bağlı DSİ tarafından geciktirilmesi akıllara başka soru işaretlerini getiriyor. İktidar İskenderun’daki tüm hizmetleri yarım yapıyor veya gecikmeli yapıyor. Doğal gaz hala tamamlamış değildir. Zorlamalarla devam ediyor. Bu durum bizim su şebeke çalışmasını kısmen geciktirdi. Asfaltlamayı da geciktiriyor.

Parası İskenderun Belediyesi tarafından ödenen arıtma tesisi inşaatının tamamlanmaması ile ilgili ‘Acaba AKP iktidarı CHP’li belediyelerin hizmetlerini mi baltalıyor?’ sorusunu akla getiriyor. AKP’ye soruyoruz; Sayın Bakanımız Eroğlu’nun 14 Ocak 2012’de söylediği arıtma tesisi inşaatının açılışı 12.12.2012 saat 12.00’de açılacak söylemi ne oldu? Tüm İskenderun gibi bizde cevap bekliyoruz” dedi. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here