İçimizdeki Sevgiyi Çoğaltacağız!

0
64

bakan ergin hatay1Adalet Bakanı Ergin Hatay’a Geldi. İskenderun’da partisinin Danışma Kurulu toplantısına, Payas’ta ise İlçe Koordinasyon toplantısına katıldı…

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hafta sonu Hatay’a geldi. İskenderun’da bir dizi etkinliğe katılan Bakan Ergin, önce İskenderun İlçe Teşkilatında partisinin danışma kurulu toplantısına, daha sonra da Payas’ta düzenlenen Ak Parti İlçe Koordinasyon toplantısına katıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun’da yapılan danışma kurulu toplantısında terör konusuna değindi. Bakan Ergin, Türkiye’de 30 yıldan bu yana yaşanan terör olaylarında sadece şehit analarının değil, 76 milyon Türk ve Kürt insanın ağladığına vurgu yaparak; “76 milyonun anaları ağladı. Bu sadece silah tüccarlarına ve Türkiye’nin tarihi misyonu ile buluşmasını istemeyen bir takım ülkelere yaradı. Onlar sevindi, 76 milyon üzüldü. 76 milyonu sevindirecek, Türkiye’ye kötü gözle bakanları üzecek bir formülü Türkiye olarak hep birlikte üretiyoruz. Bu coğrafyayı bize yurt yapan ecdadımızın mirasına sahip çıkan 76 milyonu bir arada yaşatabilecek projeyi hayata geçirmemizin önünde bir engel var, o da yıllardır içimizde bir takım yıllar itibarıyla biriken duygular.

Önce İçimizdeki Huzuru İnşa Edeceğiz!

Geleceğimiz için o geçmişten gelen duyguları ikame edeceğiz ve sevgiyi çoğaltacağız, sevdiğimizi korkmadan söyleyeceğiz. Allah’ın izni ile bu ülkede geçmişte yaşadığımız sıkıntıları telafi edip bu ülkenin bu milletin kaderini etkileyecek çok önemli adımları atmamız mümkün. Kendi coğrafyamızda barış ve huzuru sağlamadığımız sürece başkasına katkımız çok zor olur. Bu yüzden kendi içimizdeki huzuru inşa etmenin çalışmasını yapıyoruz” dedi.

bakan ergin hatay2

Payas’a ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Büyükşehir Yasasıyla birlikte yeni ilçe olan Payas’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakan Ergin, ilk önce belediyeyi ziyaret etti. Belediyeyi ziyaretinde bir konuşma yapan Bakan Ergin, Payas’ın başta demir çelik sanayisiyle gelişen ve ilçe olmayı hak eden bir konuma sahip olduğunu belirtti. Bakan Ergin; “Payas ilçe olmayı hak ediyordu. Büyükşehir Yasası hazırlandığında İçişleri Bakanlığının Başbakanlığa verdiği teklifinde Payas ilçe olarak teklif edildi. Büyükşehir Yasasıyla birlikte Payas’ı ilçe yaptık, önümüzdeki günlerde de kaymakam ataması yapılacak” dedi. Bakan Ergin, vatandaşlara ‘ilçeniz hayırlı olsun’ diyerek, bölgeye yapılacak yatırımlara da değindi.

Türkiye’nin her köşesinde sağlık ve eğitim tesisleri bulunduğunu vurgulayan Bakan Ergin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın beldeye hastane talebinde bulunması üzerine “Siz tasarıyı, arsayı hazırlayın, hayırlı olsun” dedi.

“Bir Yöreye Hak Etmediği Şeyi Yapma Sözü Vermedik”

Ak Parti Payas Belde Teşkilatı önünde de bir konuşma yapan Ergin, Ak Parti iktidarından önce, il olma vasıflarına layık olmasa bile siyaseten bazı yerleşim yerlerinin il yapıldığını ifade ederek; “Eskiden siyaseten ilçe olma kapasitesine sahip olmayan yerler, ilçe yapılıyordu ama bu Türkiye’ye bir fayda sağlamıyordu. İktidarda olduğumuz süre boyunca, siyaset ve oy toplamak için bir yöreye hak etmediği şeyi yapma sözü vermedik” diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha sonra, Hatay’daki Ak Partili belediye başkanlarıyla Payas Kamile Şahin Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here