İçilebilir, Temiz ve Sağlıklı Su İçin Geri Sayım

2
529

su arıtma tesisi1Çalışmaları Süren Arıtma Tesisinin de Yüzde 80’i Tamamlandı

İskenderun Belediyesinin namı hesabına Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilip ihale edilen, ihale sözleşmesine göre 12.12.2012 tarihinde tamamlanması gereken ancak zamanında yetiştirilemeyen “Aslantaş Barajı Suyu Arıtma Tesisi” ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yüzde 80’i tamamlanmış olan arıtma tesisinin, en kısa sürede bitirilerek, işletmeye alınacağı belirtildi.

İçme Suyu Şebekesi ile ilgili şebeke çalışmaları neredeyse tamamlanırken, Arıtma Tesisindeki çalışmalarında bitirilme aşamasına geldiği kaydedildi. Tüm mahallelerde gerçekleştirilen içme suyu şebeke çalışmaları tamamlanırken, bina bağlantılarının da bitirilmesinin ardından yeni şebeke tam olarak kullanılır hale gelecek. Ancak içme suyu çalışmalarının bir de Arıtma Tesisi kısmı da var. DSİ tarafından yürütülen Arıtma Tesisi çalışmalarında da sone gelindi. %80’i tamamlanan tesisin bitirilmesinin ardından çeşmelerden artık içilebilir su akmaya başlayacak.

Kirli Sular İçme Suyuna Karışmayacak!

Belediye idaresinden yapılan açıklamalara göre, yapılan yeni içme suyu şebekesinin %90’ı tamamlandı. Yeni şebekeyle, su kayıp ve kaçakları giderilirken, su kendi basıncıyla su motorlarına ihtiyaç kalmadan üst katlara kadar çıkabilecek. Yeni şebeke sayesinde insan sağlığı açısından önemli olan, yer altı kirli suların içme suyuna karışması da önlenmiş olacak.

Yer altı kuyularından temin edilerek yeni şebekeyle halka dağıtılan sular, Hıfzıssıhha Enstitüsü ve İl Sağlık Müdürlüğü laboratuarlarında yapılan analizlerle sürekli kontrol edilmekte olup, insani kullanım amaçlarına uygun vasıflar taşıyor. Arıtma Tesisinin de işletmeye alınmasıyla birlikte arıtma tesisinde işlem gören Aslantaş suyu, sağlıklı, kaliteli içme suyu şebeke borularıyla halka ulaştırılacak ve musluktan sürekli akan, temiz ve sağlıklı su içilebilecek.

2 YORUMLAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here