“I. Ulusal Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi” Yapıldı

0
134

mkü-tıp kongresiMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda “I. Ulusal Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Gürpınar’ın konuşmacı olarak katıldığı kongreye, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özcan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru, akademisyenler, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kongrede konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, üniversitede öğrencilere bilim yolunda çalışma ve bilimsel bilgiyi paylaşma düşüncesini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.  Rektör Güder; “Öğrencilerimiz arasında bilimsel bilgiyi edinme, paylaşma, geliştirme, rekabetçi duygularla başkasına ait düşünceleri arayarak öğrenme, keşfetme yolunda önemli bir ortam olan ve daha önce başlattığımız AR-GE proje pazarlarını yeniden başlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Dünyada ve beraberinde ülkemizde de tüm bilim dalları gibi tıp eğitiminin de önemli bir değişim içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Güder, bu değişimi gerçekleştirecek olanın ise her zaman için insan olduğunu vurguladı. Tıp öğrencilerinin de bu değişimin odağında olduğunu aktaran Rektör Güder, değişimle beraber tıp öğrencilerinin daha bilimsel ve gerçekçi düşünceye sahip olduğunu ifade etti.

MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özcan ise tıp fakültesi öğrencilerine gelecek yılki eğitim-öğretim döneminde daha donanımlı ve etkin bir öğrenim göreceklerinin müjdesini verdi. Özcan, tıp fakültesinin önümüzdeki döneme, Bologna, Erasmus ve Farabi’ye uyumlu ders müfredatı ve kitapçığıyla başlayacağını ifade ederek bu kitapçığın ise herkese dağıtılacağını ve web sitelerinde yayınlanacağını söyledi.

Program, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Erol Gürpınar’ın “Türkiye’de Tıp Eğitimi, Beceri Eğitiminde Simülatör Modellerin Yeri” adlı sunumuyla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here