“Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum” Projesi İzleme Toplantısı Yapıldı

0
315

huzurlu kadın3Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hazırladığı ve yürütücüsü olduğu, “2015-31-96 no.lu Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum” projesinin Hatay Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki proje ofisini Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ziyaret etti.

Ziyarette Hatay Valiliği Sodes Birim Sorunlusu Mehmet Koca ve Birim Uzmanı Cemil Şekerci projenin izleme işlemleri yerine getirdi. Ziyarette Vali Yardımsı Bilal Bozdemir ve beraberindeki heyeti, Cumhuriyet Savcısı Atalay Aygeç, Hatay Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, Hatay KAGİD Başkanı Meryem Işık Narin ve Hatay Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Uzmanları – Proje Koordinatörleri Psikolog Zehra Aslan, Sosyolog Seher Güneş ve Öğretmen Yusuf Kılboz karşıladı.

Toplantıda proje hakkında tanıtım, bilgilendirme, kursiyerlere ne gibi faaliyetler düzenleneceği, projedeki aile içi iletişim becerileri ve boş zamanlarını yapılandırma faaliyetlerinin neler olduğu, aile üyelerinin nasıl psiko – sosyal ve pratik destek alarak hayatlarını yeniden nasıl kurabilecekleri ve toplumun bir üyesi olarak güvenlerinin yeniden oluşturulmasında onlara nasıl destek sağlanacağı, sergiler, kitap okuma faaliyetleri, geziler, piknikler, hobi kursları ve seminerler üzerine bilgilendirmeler yapıldı. İlk 20 kişilik kursiyer grubu Ebru Kursuna yönlendirildiği belirtildi.

Bu projeye katılmak isteyen, bilgi almak isteyen kursiyer adaylarının ve gönüllülerin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Hatay Adalet Sarayının 4.kat 446 no.lu odada bulunan Proje Ofisine başvuru yapabileceği belirtilirken, Hatay Adalet Sarayı 0 326 228 11 77 dahili 4055’i veya 0552 201 31 00 no.lu telefonları aramaları veya hatay.dsm.pro@gmail.com adresine elektronik posta göndermeleri gerektiği duyuruldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here