Hüseyin Güler; “Bu Bir Pirüs Zaferidir”

0
122

Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler; “Bu Bir Pirüs Zaferidir”

Kısa adı DİSK olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Vatandaşların sandık iradesinin gasp edildiğini öne süren Güler; “Ülkemizin,  şiddet, işsizlik, ekonomik kriz, binlerce kamu çalışanının işinden edildiği olağanüstü hal baskıları ile birçok sorunun ötelendiği, hukuksuz ve eşit olmayan propaganda dönemi iki aydır süren Anayasa referandumu, Yüksek Seçim Kurulunun son dakikadaki darbesi ile az bir farkla diktatörlük heveslilerinin lehinde sonuçlanmış görünüyor. Sonuç ne olursa olsun devletin tüm olanaklarını arkasına alarak, fütursuzca kullanan, Valilerin, Kaymakamların bir siyasi partinin il ve ilçe başkanı sıfatıyla çalıştıkları, TV ekranlarının HAYIR çalışması yapanlara kapatıldığı, yazılı basındaki yandaş basın ile kamuoyu araştırma şirketlerinin manipülasyonlarla halkı yönlendirdiği bir propaganda süreci yetmemiş gibi, deyim yerindeyse maçın 90. dakikasında kural değiştiren YSK marifetiyle Türkiye halklarının sandık iradesi gasp edilmiştir” diye konuştu.

Sonuç iktidardan yana çıkmış olsada Ak Parti iktidarının erime sürecine girdiğini öne süren Güler; “Sandık iradesinin gaspı ile galip geldiğini düşünen AKP iktidarı,15 yıllık iktidarının en zayıf dönemindedir ve erime sürecine girmiştir. Bu bir pirüs zaferidir dolayısıyla bunu başarı olarak hanesine yazması ve hayır diyen %50’yi yok sayması mümkün değildir. Buradan hareketle, referandum sürecinde, farklı bakış açıları ile hayır çalışması yapmış olan, tüm emek ve demokrasi güçlerine düşen iktidarın bu pervasızlığına karşı, birlikte hareket etmektir.

Tüm olumsuz koşullara rağmen, iki aya yakın bir süredir, sokakta olan gecesini gündüzüne katarak, ülkemizin demokratik geleceği için, “Çocuklarımız ve Torunlarımız için #HAYIR diyoruz” çalışması yapan, sendikamız ile Konfederasyonumuz DİSK’in yüz binlerce bildirisini mahalle de, sokakta, pazarda halka dağıtan, kapı kapı dolaşarak, Anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için tehlikelerini anlatmaya çalışan, sendikamızın tüm yönetici ve üyelerine teşekkür ederiz. Ve diyoruz ki, biz enseyi değil gözümüzü kararttık, çocuklarımızın ve torunlarımızın, demokratik bir Türkiye’de barış içinde, özgürce yaşamaları için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada yılmadan mücadelemizi yükselterek yolumuza devam edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here