Hükümetten Hatay’a Açık Tehdit!

0
105

hatay'a tehdit“Ergin’i Seçmezseniz, Hataylılara Söyleyeceğimizi O Zaman Söyleriz!”

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in adaylık tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hataylıları tehdit etti.

Bazı haber portallarında çıkan habere göre, Ak Partinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için seçtiği Sadullah Ergin’in Hataylılara tanıtım toplantısında Başbakan Yardımcısı Atalay bir skandala imza attı.

Haber portallarında yayınlanan görüntülerde tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kendisini dinleyenleri tehdit ederek; “Eğer Sadullah Ergin seçilmezse veya düşük oy alırsa, Hataylılara söyleyeceğimizi o zaman söyleriz” dediği anlaşıldı.

Eryılmaz’dan Atalay’a Soru Önergesi

Bu haberin haber portallarında yayınlamasının ardından tepkiler büyürken CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz da konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Atalay’a soru önergesi sundu.

Milletvekili Eryılmaz önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Yerel seçim çalışmaları kapsamında 4 Aralık Çarşamba günü Hatay Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’i tanıtırken Hataylılara parmağınızı sallayarak, “Biz buraya Sadullah’ı getiriyoruz ama bunun bir karşılığı var, Sadullah Ergin’i seçmezseniz, ya da az oy verirseniz Hataylılara söyleyeceğimizi o zaman söyleriz” yönündeki söylemlerinizi içeren video sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştır.

refik eryılmaz2

3 Yiğidi Katledenlerden Hesap Sorun!

Bu çerçevede; 1.Hatay’a Sadullah Ergin’i getirmemizin bir karşılığı vardır yönündeki söyleminizde kast ettiğiniz karşılık nedir? 2. Sadullah Ergin’in yerel seçimlerde seçilmemesi halinde Hatay halkına söyleyeceklerimiz var yönündeki söyleminizde yer alan “söyleyeceklerimiz var” ifadenizle neyi kast ediyorsunuz? Hatay halkını tehdit ederek mi oy almayı düşünüyorsunuz? Bu söyleminizi siyasi etiğin neresine oturtuyorsunuz? Seçimi kaybetmeniz halinde Hatay’a ne gibi yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz? 3. Büyükşehir Adayınız Sadullah Ergin’e destek vermeyen Hatay halkından hesap soracağınıza, gezi eylemleri sırasında Hatay’ın 3 yiğit evladını katledenlerden hesap sormanız gerekmiyor mu?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here