Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi Şifa Dağıtacak

0
3058

holistik röportaj2Yıllarca İstanbul’da çalıştıktan sonra memleketine dönen Uzman Fizyoterapist ve Osteopat Natali Helen Kazan, fizik tedavi ve rehabilitasyonu bilinmeyen şekilde İskenderunluların hizmetine sundu.

Geçtiğimiz hafta hizmete açtığı Holistik Sağlık ve Terapi Merkezinde insanlara şifa dağıtan Uzman Fizyoterapist ve Osteopat Natali Helen Kazan’la Fizyoterapi ve Osteopati konusunda görüştük.

İlk olarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyonun ne olduğunu açıklayan Kazan; “Doğuştan ya da sonradan edinilmiş sakatlıklar, ağrı, fıtıklar, kırık gibi durumlarda kişinin fonksiyonelliğini tekrar kazanmasını sağlayan, yaşam kalitesini arttıran bir bilim dalıdır. Osteopati ise, tüm vücudu bir bütün olarak ele alıp ağrının ya da bozukluğun esas sebebini bulur, semptomu (belirti) değil, problemin kaynağını tedavi eder. Biz merkezimizde fizyoterapi ve osteopatiyi harmanlayarak terapilerimizi planlıyor ve uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Terapinin amacını da anlatan Kazan; “Terapinin amacı; kişinin yaşam kalitesini arttırmak, ağrısız, mutlu, hareketli bir yaşama kavuşmasını sağlamak. Fizyoterapi ve Osteopati kapsamındaki başlıca terapiler/tedavileri ise şu şekilde sıralayabiliriz; Craniosacral, visseral ve parietal Osteopati uygulamalrı, Ortopedik Manuel Terapi uygulamaları, Trigger Point Terapi uygulamaları, Rehabilitasyon egzersiz uygulamaları (Klinik Modifiye Pilates), Harmonik Teknik uygulamaları, Refleksoloji, Dry Needling (Kuru İğne) uygulamaları” dedi.

holistik röportaj1

Terapilerin süresinin kişinin seans esnasındaki genel durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat civarında olduğunu kaydeden Kazan, Fizyoterapi ve Osteopati kapsamında tedavilerini yaptıkları rahatsızlıkları da şöyle sıraladı; “Bel-Boyun-Sırt ağrıları ve fıtıklaşmaları migren, gerilim tipi baş ağrısı, kronik yorgunluk, uyku problemleri fibromiyalji, miyofasiyal problemler cerrahi sonrası ağrı ve yapışıklıkların giderilmesi skolyoz,tortikollis eklem blokajları, eklem kayması, omurga ve kaburga blokajları dolaşım problemleri gelişim geriliği kolik, reflü kulak çınlaması (tinnitus), sinüzit, kabızlık, hazımsızlık, gaz, pitozis problemleri jinekolojik problemler.”

Bu tedavinin-terapinin yapılmaması gereken durumlara da değinen Kazan, akut travmatik (yeni geçirilmiş) olaylarda ve cerrahi durumlarda, hastanın kendileriyle koopere (uyumlu) olmadığı durumlarda uygulayamadıklarını ifade etti.

Son olarak terapinin-tedavinin faydaları ve risklerinden de söz eden Kazan; “Faydaları, vücuttaki mikrosirkulasyonu arttırarak vücudun kendini iyileştirme mekanizmalarını aktive eder ve iyileşmeyi sağlar, hızlandırır. Risk ve yan etkilerinden bahsetmek istersek de, uyguladığımız tedaviler yüzyıllardan beri uygulanan doğal tedavilerdir, dolayısıyla alternatif değil asıl tedavi teknikleridir. Vücudun iyileştirme yanıtlarını dışarıdan herhangi bir yabancı madde vermeden aktive ettiğimiz için herhangi bir risk ve yan etki görülmez” dedi.

Uzman Fizyoterapist ve Osteopat Natali Helen Kazan, İskenderunluları merkezlerine davet ederek, tanışma amacıyla ilk seansın ücretsiz yapılacağını, randevu almak isteyenlerin 0 326 614 70 10 numaralı telefonu arayabileceklerini söyledi.

holistik röportaj2

Natali Helen Kazan Kimdir?

1984 yılında İskenderun’da doğdu. 2002 yılında İstiklal Makzume Anadolu Lisesinden ve 2006 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrası manuel tedavi alanına yöneldi ve bu alanda birçok eğitim aldı. 2006-2008 yılları arasında TİFAO Osteopati eğitimi, 2012 yılında 4 kurdan oluşan Ortopedik Manuel Terapi eğitimlerini tamamladı. 2012 yılında Refleksoloji ve Kuru İğne eğitimlerini, 2012-2014 yılları arasında 3 kurdan oluşan APPİ Klinik Modifiye Pilates eğitimlerini tamamladı. 2013’te Chiropractic eğitimi, Radyolojik Görüntüleme eğitimi, 2014’te Harmonik Teknikler eğitimi, Zirve Üniversitesi Yüksek Lisans ve Osteopati eğitimi, 2015’te CİTEB Cinsel Terapi eğitimi aldı.

2006-2013 yılları arasında İstanbul’da çeşitli özel hastanelerde ve kliniklerde çalıştıktan sonra 2013 yılında Fizyotime Bahçeşehir kurucu ortağı olarak hizmet vermeye başladı. 2014 yılı sonlarında Fizyotime Mecidiyeköy’ü kurdu. 2016 itibariyle İskenderun’da Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi’nde hizmet vermektedir. Röportaj: Helga TERBİYELİ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here