Heykeller Ortaya Çıktı!

0
200

heykel sempozyumu1İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu’nda Sona Gelindi

6 yıldır Arsuz’da yapılan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin bir uzantısı olarak, İskenderun Belediyesi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu”nda, sanatçıların yaptığı eserler ortaya çıktı.

Sanatçıların, eski Doğumevi Hastanesi karşısındaki alanda yaptığı heykel çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Ortaya çıkan eserler İskenderun Belediyesine hibe edilerek, sürekli İskenderun’da, şehrin değişik yerlerinde sergilenecek. Yurtdışından ve yurtiçinden 11 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen Heykel Sempozyumu, 17 Haziran tarihinde sona erecek.

Sanatçılara ve Katkı Sunanlara Teşekkür…

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumuna katılan sanatçılara, asistanlarına ve katkı sunanlara teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verildi. Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen törene, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Prof. Dr. İskender Sayek, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, katkı sunan işadamları, kurum ve kuruluş temsilcileri, esnaflar, sanatçılar ve konuklar katıldı.

heykel sempozyumu2

Sempozyumun atölye çalışmalarından görüntülerin ekrana yansıtıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İskender Sayek; “Heykel sempozyumunun sonuna doğru geliyoruz. Bir hafta süre var. Süreç çok hızlı devam ediyor” dedi.

Sanatçıların özveriyle yaptığı çalışmaların sanata dönüştüğünü de belirten Sayek; “İskenderun’a 12 büyük heykel kazandırma süreci tamamlanıyor Bu sürece destek veren İskenderun Belediyesi’ne, Başkanımıza, İskenderun halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İskenderun’da sanatın eksik kalan bölümünün giderilmesinde, başta Prof. Dr. İskender Sayek’e, kentimize güzel eserler kazandıran sanatçılara, sempozyuma katkı ve destek sunanlara İskenderun halkı adına teşekkür eden Başkan Civelek ise; “İskenderun cennet gibi bir yer. Coğrafyasıyla, insanıyla harika” dedi.

Heykel Sempozyumunun ilk sivil inisiyatif organizasyon olduğuna dikkat çeken Civelek; “İlk defa sivil inisiyatif olarak hep birlikte sanatı ortaya koyduk. Bu güzel mekân nikâh salonudur. Şu karşıda gördüğünüz fotoğrafta, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal eşi Latife Hanımla dans ederken görülüyor. Bu salonda İskenderun için çok önemli olan sanat etkinliğine, heykel sempozyumuna katkı sunanlara ödüller, teşekkür belgeleri veriliyor. Yine Büyük Önderimizi çok değerli bir sözüyle anıyoruz. ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

heykel sempozyumu3

Sempozyum Kapsamında Konser Düzenlendi

İskenderun 1. Uluslar arası Heykel Sempozyumu kapsamında, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası da bir konser verdi. MKÜ Mustafa Yazıcı Konservatuarı’nda gerçekleştirilen konseri, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Prof. Dr. İskender Sayek, müzikseverler ile heykel sempozyumuna katılan sanatçılar dinledi. Çeşitli ülkelerden bestecilerin eserlerine konserinde yer veren Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası sanatçıları, konseri Prof. Dr. Nevit Kodallı’nın Telli Turna eseriyle tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here