HEM’in ‘Aile İçi Eğitim’i Yoğun Talep Görüyor

0
477

aile-egitimi1İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, toplumun tamamına yönelik yeni kurslar açmaya devam ederken, mevcut kurslarını da yaygınlaştırmayı sürdürüyor.

HEM bünyesinde yıllardır süren ‘Aile İçi Eğitim’ kursları da hem merkezde hem de ilçedeki okullarda büyük ilgi görüyor. 0-3, 3-6, 6-11 ve 11-14 yaş çocuk annelerine yönelik Adalet Kapçak ve Fatma Önsüren eğitmenliğinde ayrı-ayrı verilen kurslar annelerden yoğun talep görüyor.

Anne Çocuk Eğitimi veren Adalet Kapçak önderliğinde Beş Temmuz İlkokulunun da aralarında olduğu dört ayrı okulda verilen ‘6-11 Yaş Anne Çocuk Eğitimi’, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı ve Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Kadir Çelikbaş’ın işbirliğinde geçtiğimiz hafta Beş Temmuz İlkokulu Kütüphanesinde başladı.

Yaklaşık 30 annenin katılım gösterdiği, Eğitmen Adalet Kapçak tarafından verilen ‘Aile Eğitimi’ 13 hafta sürecek. Eğitime düzenli katılan annelere eğitim sonunda sertifika verilecek.

6-11 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı kapsamında; Anne-baba tutumları ve çocuk yetiştirmede bu anne-baba tutumlarının etkileri, Anne-babanın kendini doğru bir şekilde ifade etmesi ve etkin dinlemenin çocuklarıyla ilişkilerine katkıları, Çocuklara olumlu davranışlar kazandırma yöntemleri, Çocuklarda sorumluluk duygusu geliştirme, Çocuklarda görülebilecek davranış ve uyum sorunları konusunda katılımcılara bilgiler veriliyor.

aile-egitimi2

Eğitim hakkında bilgiler aldığımız İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı; “Çocukluk yıllarını bireysel ve toplumsal gelişme faydasında iyi bir şekilde değerlendirmek, geleceğe iyi bir eğitim yatırımı yapmak amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, yaşam boyu eğitim anlayışıyla 0-18 yaş çocukların bakımından sorumlu kişi ve aileleri bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla ‘Aile Eğitimi Kurs (0-18 Yaş) Programı’nı uygulamaktadır.

Aile eğitimi alan anne-babaların; Çocuklarını yetiştirmede, Çocuğuna gösterdiği tutum ve davranışlarda, Özgüvenlerinde, Çocuklarının okul başarılarında, Çocukla etkileşimlerinde, Aile içi iletişimlerinde, Ev ortamını çocuğun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlemelerinde olumlu değişiklikler olduğu gözlenmiştir. Ayrıca; Gelişimi ve eğitimi ailesi tarafından erken yaşlarda desteklenen çocukların; Haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak büyüdüğü, Okula daha hazır başladığı, Okul mezuniyet derecelerinde iyileşme sağlandığı, Akademik becerilerinde artış olduğu, Suça karışma oranlarında azalma olduğu, Sınıf tekrarlarında ve okulu terkte azalma olduğu, Daha az bağımlı, daha az saldırgan bireyler olduğu, Olumlu sosyal ilişkiler kuran bireyler olduğu çeşitli araştırmalarla tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.

halk-egitim-muduru1

“Aile Eğitimi Kurs Programı” ile anne babalara çocuk gelişimi ve eğitimi, çocuk yetiştirme konularında bilgi vererek, olumlu ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi ve aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla, çocuğun ve ergenin doğuştan getirdiği var olan potansiyelini kullanmasını sağlamanın amaçlandığını vurgulayan Sarı, ‘Aile Eğitimi Programı’nın üniversiteler, ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve uygulayıcılardan destek alınarak hazırlandığını ifade etti.

Programın tamamen ücretsiz olduğunu da hatırlatan Müdür Sarı; “Halk eğitimi merkezlerine başvurup programa kaydolan aileler, haftanın bir günü eğitim merkezine veya kursun açıldığı yere gelerek her hafta farklı bir konu üzerine, yaş grupları program türlerine göre dört veya üç ders saati boyunca yüz yüze eğitim almakta ve öğrendikleri bilgileri hafta boyunca evlerinde çocuklarıyla uygulamaktadırlar” dedi. (Haber: Helga Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here