HBB’ye Gelen Başvurular Yüzde 40 Azaldı

0
57

büyükşehir başvuru1Başkan Savaş; “Bütün Eksikler Giderilecek”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (HBB) 2015 yılının Ocak ayında gelen talep ve şikâyet başvuruları, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 40 oranında azaldı. 2014 Aralık ayında 7 bin 146 adet talep ve şikayet başvurusu gelirken bu rakam 2015 Ocak ayında 4 bin 480’de kaldı.

2015 yılı bütçesinin onaylanması ve yeni iş makinelerinin hizmete girmesinin ardından HBB, yeni yıla hızlı bir tempoyla başladı. Bu tempo belediyeye gelen şikayet ve talep başvurularına da olumlu yönde yansıdı. Özellikle yol, su ve kanalizasyon konularında gelen şikayetlerde büyük düşüş yaşadı.

Aralık ve Ocak ayında vatandaşlardan gelen başvuru sayılarını açıklayan HBB, Aralık ayı içerisinde su, kanalizasyon ve yolla ilgili toplam 7 bin 146 talep ve şikayet aldığını, bu taleplerin yaklaşık 6 bin tanesinin ivedilikle olumlu şekilde çözüldüğünü belirtti. HBB, geri kalan bine yakın talebin ise müdahale aşamasında olduğunu bildirdi.

Ocak ayı içerisinde ise, su, kanalizasyon ve yol konusunda 4 bin 480 talep ve şikayet aldıklarını belirten HBB yetkilileri, bu taleplerin yaklaşık 4 bin tanesinin olumlu şekilde çözüldüğünü, geri kalan beş yüze yakın talebinde müdahale aşamasında olduğunu kaydetti.

Dertlere Derman Olacağız

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, içme suyu, kanalizasyon ve yol gibi gelen bütün başvuruları çözerek vatandaşların derdine derman olduklarını söyledi. Başkan Savaş: Hatay’daki bütün eksikleri gidermek için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Hizmet götürme noktasında tüm ilçelere birer öz evlat gibi yaklaşıyoruz. Bu konudan yana tüm hemşerilerimiz rahat olsun. Bütün ilçelere hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here