HAYAD Ülkemize Sığınan Suriyeli Ermenileri Ziyaret Etti

0
83

hayad ziyaret1Suriye’nin Kesep ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Vakıflı Köyüne sığınan Suriyeli Ermenilere Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) ziyarette bulundu.

Olayların Kesep’e sıçramasından sonra oradaki Ermenilerin bir kısmı Kanada ve Fransa’ya önceden gitmişlerdi. İmkânı olmayanlar ve özellikle toprağını terk etmek istemeyen yaşlı Ermeniler olayların başlamasıyla Yayladağı üzerinden Hatay’a sığındılar.

Vakıflı Köyüne sığınan Ermenileri ziyaret eden HAYAD Başkanı Sait Karataş şunları söyledi;

“Biz HAYAD olarak yaklaşık 80 bin Suriyeli misafirimize elimizden geleni yapıyoruz. Sloganımız “Mazlumun dini ırkı mezhebi sorulmaz”dır. Ermeni misafirlerimizin Vakıflı köyüne geldiğini duyunca hemen yatak, battaniye, gıda gibi yardımları ulaştırmak üzere Vakıflı köyündeki kiliseye gittik. Orada bizi Vakıflı köyü muhtarı Berç Kartun, Ermeni Cemaati Lideri Cem Çapar ve Suriye’den gelen Ermeni misafirlerimiz karşıladı. Onlara derneğimizi anlatıp misafirlerimize yardıma geldiğimizi söyledik, onlarda memnuniyetle kabul ettiler.

Şu an sayının 25 olması hesabıyla Vakıflı köyü gerekeni yapacaktır diye açıklamada bulunan Cemaat Lideri Cem Çapar sayının artması üzerine gerekli desteği talep edeceklerini belirtti. HAYAD Derneği yakında üç doktor ile beraber Vakıflı’ya gidip sağlık taraması da yapacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here