HATSU Yönerge Çalıştayının 2.sini Düzenledi

0
144

hatsu-çalıştay1Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘Yönetmelik ve Yönerge Çalıştayı’nın 2.’sini düzenledi.

Defne İlçesinde bir otelin konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Urhan, HATSU Yönetim Kurulu Üyesi Muittin Şahsuvar, HATSU Daire Başkanları ile şube müdürlerinin yanı sıra kurum personelleri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan HATSU Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Urhan, geçtiğimiz yıl son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığına dikkat çekerek, yaşanan sıkıntılara rağmen, bu sorunların üstesinden gelmek için iyi mücadele ettiklerini belirtti.

Yapılan bu çalıştayla birlikte ve ileriki zamanlarda yapılacak olan çalıştayla her dairenin kendi iç çalışmalarını ihya eden yönergeleri alacaklarını belirten Urhan, kurumsallaşma adına önemli adımlar attıklarını atmaya ve devam edeceklerini ifade ederek, 30 Büyükşehir Belediyesi arasından yönetim, çalışma, proje ve azim olarak daha iyi durumda olduklarını ve ilk 10’a rahat girebileceklerini vurguladı.

Belediyenin halka dönük olan iki yüzünden birinin HATSU diğerinin ise Fen İşleri’nin olduğuna da dikkat çeken Urhan, kurum personelleri ve kurum olarak Hatay’ın geleceğini inşa etmek için hizmetlerin devam edeceğini belirterek, çalıştaya katılım gösterenlere teşekkür etti.

hatsu-çalıştay2

HATSU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Donanım ve Sistem Şube Müdürü Serdar Vaisoğlu’nun Kurumda Bilişimin Yeri konusu ile ilgili yapılan fikir alışverişinin ardından, danışman şirket genel müdürü, Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir bünyesinde olan HATSU’nun görev ve yetkilerine değindi.

İçmesuyu şebekesi tesisi ve arızası, içmesuyu aboneliği, içmesuyu bağlama, içmesuyu kesme ve kapama, kaçak su ihbarı, su kesintisi, kanal tesisi bağlantısı ve arızası, su faturası tahsilat işlemleri ile konut CTV tahsilatı işlemlerinin HATSU’nun görevleri arasında yer aldığı belirtilerek, Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında ise, imar hizmetleri, ulaşım, çevre sağlığı, kentsel tarihi doku, çöp ve temizlik, ruhsat, itfaiye, trafik, park, bahçe ve yeşil alan, kentsel dönüşüm, cenaze defin ve mezarlık, mesleki ve beceri kursları, kadın ve çocuklar için koruma evi, eğitime katkı ile yol yapımı ve asfalt yer aldığı kaydedildi.

Toplantıda, kuruluş kanunu ve yönetmelikler ve daire başkanlıkları için hazırlanan yönergelere değinildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here