HATSU, Kaçak Su Tespit Cihazı İle Su Kaybını Önlüyor

0
41

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyu hattında meydana gelen su kaçağı ve sızıntı gibi sebeplerden oluşan su kaybını önlemek amacıyla son sistem cihazlar ile içme suyu hatlarında arama tespit çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Su iletiminin sağlıklı şekilde iletilmesi, su kayıp ve kaçakların önüne geçmek adına kentin muhtelif noktalarında “Yeraltı Sızıntı Tespit Cihazı” ile şebekelerde tarama çalışmalarının sürdüğünü belirten HATSU Genel Müdürlüğü, şebekelerde tespit edilen su sızıntı noktalarının onarılmasıyla birlikte su iletiminin kayıpsız şekilde sağlandığını aktardı.

İçme suyunda meydana gelen kaçakları önlemek adına mücadelesini sürdüren Genel Müdürlük, yeraltı su sızıntısı tespit cihazı sayesinde Hatay’ın birçok ilçesinde şüphelenen bölgelerde arıza tespitlerinin yapıldıktan sonra müdahale edilerek su kaybının önemli derecede önüne geçildiğini açıkladı.

Yapılan çalışmalar kapsamında Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde su sızıntı tespit cihazı ile çalışma yapıldığını aktaran HATSU, Mahallenin birçok noktasında kaçak su tespit edildiğini ve anında müdahale ederek su kaybının önlenmesi ile su tasarrufunun sağlandığını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi verilerine göre 2020 yılı Ağustos-Ekim ayları arasında Meteorolojik Kuraklık Haritası’nda Hatay’ın “Olağanüstü Kurak” durumda gözüktüğüne dikkat çeken HATSU, yaşamın olmazsa olmazlarından içme suyuna sahip çıkmak adına tarama çalışmalarının devam edileceğinin altını çizdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here