HATODER’den Kaymakam Ziyareti

0
62

hatoder ziyaretHatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’ı dün makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette dernekleri hakkında bilgiler veren Genel Başkan Kerimoğlu, 11-14 Kasım tarihleri arasında İskenderun’da talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarına yönelik halkı bilgilendirmeye yönelik eğitim çalışması gerçekleştireceklerini belirtti.

Gerçekleştirilen ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Aydın; “Önemli bir görev üstlenmektesiniz. Sivil toplum örgütleri de önemli konular hakkında farkındalığını ortaya koymalıdır. Sizlerin de bu konuya sahip çıkması ve bu vakaların azaltılması için yapmış olduğunuz çalışmalar çok önemlidir. Gelecekte sağlıklı nesiller oluşması için verdiğiniz önemden ötürü sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Her şeyi devletten beklemenin doğru olmayacağını ifade eden Kaymakam Aydın sivil toplum örgütlerinin de bu tür konularda üzerlerine düşen görevi yerine getirmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

İlimiz genelinde bulunan kurum müdürlerini ziyaret ederek, bölgemizde sıkça görülen bu hastalığa dikkat çektiklerini söyleyen HATODER Genel Başkanı Kerimoğlu; “Sadece İskenderun’da 500 civarında hastamız var. Arsuz ve Karaağaç ilçelerinde de hastalığın yaygın olması bizi üzüyor. Genellikle de gelir seviyesi düşük insanlarda daha çok görülüyor. O nedenle İskenderun’daki hastalarımız burada Pediatri ve Hematoloji ünitelerinin olmamasından dolayı Antakya’ya gelmekteler. Bu ünitelerin burada kurulması gerekir” diye konuştu.

İskenderun’da talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştireceklerinden de söz eden Kerimoğlu; “11-14 Kasım tarihleri arasında İskenderun’da olacağız. İki araç ile gelecek olan 10 kişilik ekip, buradaki insanlarımıza hastalık ile ilgili eğitim verecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here