Hatay’ın Turizmi İlçelerde Masaya Yatırılacak

0
98

Hatay’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal varlıkların sosyo-ekonomik kalkınmada daha etkin kullanılabilmesi amacıyla İskenderun, Arsuz ve Samandağ’da ‘Turizm Çalıştayı’ gerçekleştirilecek.

Hatay’da sektörün mevcut durumunun ve potansiyellerin ortaya konması, bu potansiyelleri harekete geçirebilecek proje önerilerinin geliştirilmesi ve bu yolla turizmin bölge kalkınmasına katkısının artırılması kapsamında, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından ilçe bazlı çalıştaylar, anketler, GZFT Analizi vs. çalışmaların yapıldığı Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanması planlanıyor.

Ajans tarafından daha önce de, 2012-2015 yıllarını kapsayan Hatay ili Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışması yapılmıştı. Ajans tarafından bu defa söz konusu planda belirlenen stratejileri ve tedbirleri değerlendirmek, 2016-2019 yılları arasında uygulanabilecek strateji ve tedbirleri belirlemek amacıyla; ilçe bazlı çalıştaylar, anketler, GZFT Analizi vs. çalışmaların yapıldığı Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanacak.

Bu bağlamda, İskenderun’un turizm ile ilgili mevcut durumu ve geleceğinin değerlendirileceği çalıştay 07.03.2017 Salı günü saat: 10.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kırmızı Salon’da, Arsuz’un turizm ile ilgili mevcut durumu ve geleceğinin değerlendirileceği çalıştay ise yine aynı gün saat:15.00’da Uluçınar Turizm Otelcilik Uygulama Oteli Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Samandağ’ın turizm ile ilgili mevcut durumu ve geleceğinin değerlendirileceği çalıştay da 10.03.2017 Cuma günü, Saat:15.00’te Samandağ Kültür Merkezinde yapılacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here