Hatay’ın Lezzetleri Bodrum’a Taşınıyor

0
21

Hatay’ın gastronomisi, el sanatları ve zanaatları Bodrum’a taşınıyor. Bodrum’da Hatay Günleri 19 Ağustos’ta başlıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle 19-21 Ağustos tarihleri arasında Oasis Bodrum’da gerçekleşecek festivalde, Hataylı üreticilerin ürettiği birbirinden lezzetli yöresel ürünleri Bodrumluların beğenisine sunulacak.

Festival süresince atölyeler, ücretsiz ikramlar ve yöresel ürünlerin yapımı uzmanlar tarafından aktarılacak. Hatay’ın ünlü lezzetleri arasında yer alan; kabak borani, humus, cevizli biber, oruk, kabak tatlısı, künefe, Hatay peynirleri, nar ekşisi, zeytinyağı, salçası ve daha birçok ürün festivaldeki yerini alacak.

İlk Günde Künefe Çevirme…

Fuarda Hatay’a ait yöresel ürünlerin yanı sıra bölgede öne çıkan mozaik ve yakma gibi sanat ve zanaatlar da Bodrum’da ziyaretçilerle buluşacak. Festivalin ilk gününde HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın en özel lezzetlerinden olan künefeyi çevirerek konuklara ikram edecek. 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde festival alanını ziyaret edenler Hatay Gastronomi Evi şeflerinin düzenleyeceği atölyeler ile el sanatları sanatçılarının atölyelerine tanıklık edecek.

HBB Başkanı Savaş, geçtiğimiz günlerde fuarda standıyla yer alacak firma yetkilileriyle bir araya gelmiş; “Hatay’ın yöresel ürünleri 19-21 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Oasis AVM’de yerini alacak. Herkesi bekliyoruz. Orada Hatay’ın bütün lezzetlerini bulacaksınız. Haydi, Bodrumlular Hataylılarla buluşun” ifadelerini kullanmıştı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here